{ "title": "Evde Kaşar Peyniri Yapımı", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/evde-kasar-peyniri-yapimi.jpg", "date": "19.01.2024 07:38:10", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi özellikle kahvaltı sofralarımızın başında yer alır. Birçok peynir çeşidi vardır. Bu peynirleri büyüklü, küçüklü herkes severek tüketir.

Peyniri bir çoğumuz bazen marketten alır, bazen de evde yaparız. Peyniri evde yapması hem daha ucuz hem de daha hijyenik olur. Ev yapımı peynir, marketten alınanlara göre daha lezzetli olur. Ama peyniri bir çoğumuz evde yapmayı bilmeyiz. Ben bugün sizin için evde nasıl kaşar peyniri yapılır, onun tarifini vereceğim. Aslın da ilk bakıldığı zaman evde peynir yapması biraz zor gözükür. Ama kolay ve pratiktir evde peynir yapması. Evet şimdi evde nasıl peynir yapılır öğrenme zamanı.

Evde kaşar peyniri malzemeleri
Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

İlk işimiz sütümüzü pişirip ılıtmak olsun. Süt ılıdıktan sonra, peynir mayasını ilave edip bir güzel karıştıralım. Sonra kapağını kapatıp üzerini sofra bezi ile örtelim. Biraz demlenmeye bırakalım yaklaşık 20 dakika kadar. Peynirin üzeri açılır kontrol edilir. Üzerinde yeşil su oluşmuş ise peynirimiz mayalanmış demektir. Mayalanan peyniri tahta bir kaşık ile karıştırın. Sonra ocağa alın ve kendi suyu ile kaynatmaya başlayalım.

Kaynamaya başladıktan sonra peynirimiz sünmeye başlayacaktır. Peyniri uzun şeritler halinde sündürerek ya bir süzgece ya da temiz bir tülbentin üzerine alalım. Daha sonra bir gün bekleterek suyunu süzelim. Peynirlerimiz bir gün bekledikten sonra yenmeye hazır. Eğer olduktan sonra hemen yemek istemiyor iseniz. Üzerine biraz kaya tuzu serperek bir hafta beklettikten sonra yemeye başlayabilirsiniz.
" } ] }