{ "title": "Fırında Kaşarlı Makarna", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Makarna-69.png", "date": "21.01.2024 07:36:36", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Fırında Kaşarlı Makarna, buğday ürününün belirli aşamalardan geçerek sofralarımıza ulaştığı makarna fırın içerisinde süt ürünleri çeşidi olan kaşar peyniri ile buluştuğunda bambaşka bir lezzete dönüşecektir. Makarnanın içerisindeki besin değerleri vücut gelişimine katkı sağlamaktadır. Fırında kaşarlı makarna, doyurucu bir etkiye sahip olmasının yanı sıra makarnanın ile kaşarın eşsiz lezzeti ve sunumu göze de hitap etmektedir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan fırında makarna faydalı bir gıda olduğu için belirli aralıklarda da olsa tüketimi sağlanmalıdır.

Fırında kaşarlı makarna için gerekli malzemeler
Fırında kaşarlı makarna nasıl yapılır?

İnce boru şeklindeki makarna geniş bir tencere içine alınarak kaynatılmış su içerisine eklenerek karıştırılır. Tuz da eklenip belirli aralıklarda karıştırılır. Fırına da atılacağı için fazla pişirilmemesi gerekmektedir. Belirli kıvama gelen makarnalar süzmeye bırakılır. Bu esnada soğuk suyu tutulması birbirine yapışmasını engelleyecektir. Öte yandan bir adet patates soyulup yıkanarak az miktarda su içerisinde haşlanır. Haşlandıktan sonra uygun bir kap içerisine alınarak ezme işlemiyle püre haline getirilir. İçerisine bir bardak süt ve karabiber eklenerek karıştırılır. Bu karışım süzülen makarna içine derin bir kap içerisine alınıp tekrar karıştırılarak yeterli büyüklükte olan bor cam içerisine her yere dağılacak şekilde dizilir. Ardından rendelenen kaşar peyniri her noktasına gezdirilip yayılır. Daha sonra tereyağı parça halinde makarnanın her yanına yerleştirilir. Son olarak 180 derecelik ısıdaki fırına verilerek üzerindeki kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Pişirilen fırında kaşarlı makarna sıcak bir şekilde dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }