{ "title": "Fırında Kaşarlı Mantar Sote", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Mantar-Sote-49.jpeg", "date": "19.01.2024 14:59:30", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı mantar sote; et yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşündüğüm bir tarif olan fırında kaşarlı mantar soteyi isterseniz et veya tavuk ekleyerek ana yemek haline bile getirebilirsiniz. Sadece fırında kaşarlı mantar sote yapıp yanına da bir et yemeği yaptınız mı başka hiçbir yemeğe gerek duymadan bir öğünü atlatmış oluyorsunuz. İki yemekte birbirine çok yakışarak kendini tamamlıyor.

Mantar benim çok severek tükettiğim bir gıda değildir. Özellikle sade mantar veya bol mantarlı bir yemek varsa çok da yiyebileceğimi düşünmüyorum. Böyle olunca evde mantar pişirmek ayda yılda bir veya yemeklerin içerisinde çok az miktarda kullanılarak yapılıp yeniliyor. Yani ben sevmeyince evdekilerde mantarı pek tüketemiyorlar doğruyu söylemek gerekirse. Ama bu tarifi severek yapıp yediğimi söyleyebilirim. Çünkü bazen et veya tavuk ile bazen de mantarı çok az koyarak yemeği kendi yiyebileceğim gibi yaptığım doğrudur.

Fırında kaşarlı mantar sote için gerekli malzemeler
Fırında kaşarlı mantar sote nasıl yapılır?

Öncelikle mantarlarımızı ince ince doğrayıp bir kenarda hazır bir şekilde bekletiyoruz. Mantarlarımız beklerken kararmasın diye limonlu su içerisinde beklemesini sağlıyoruz. İlk olarak tavaya yağımızı koyup iyice kızgınlaşmasını sağlıyoruz. Bu esnada biz diğer taraftan soğanlarımızı doğruyoruz. Soğanlarımızın çok ince olmasına gerek yoktur. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tavaya alarak yağda biraz kavuruyoruz. Ardından renkli biberlerimizi de doğrayıp onları da tavaya alarak biraz kavuruyoruz. Sotelenmiş olan biberlerin üzerine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurulmasını sağlıyoruz. Mantarlarımızı da ekledikten sonra suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavurmaya bırakıyoruz. Suyunu çeken mantarlı karışımın üzerine domatesleri ve baharatları da ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra kavurma işlemini sonlandırıyoruz. Fırına gireceği için yemeğimizin tam olarak pişmesine gerek yoktur. Son olarak fırın kabımıza mantarlı karışımı boşaltıyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek 190 derece önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz. Yemeğimizin üzerindeki kaşarlar eriyince fırından alıyoruz.

Tarifimize et veya tavuk eklemek isterseniz, bunun için eti önceden pişirip ekleyebilir, tavuğu da soğanları kavurduktan sonra yemek ile soteleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }