{ "title": "Fırında Kaşarlı Patates", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Patates-98.jpg", "date": "20.01.2024 07:38:47", "author": "Sevda Esen", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı patates, patates Türk kültüründe yer etmiş birçok şekilde sunulan bir nimettir. Yaz kış kolaylıkla bulunan bu sebze kadınların mutfakta kurtarıcı aperatif hazırlarken yardımcısıdır. Bunlardan bir tanesi de fırında kaşarlı patates tarifidir. Fırında kaşarlı patates tarifini et köfte ya da et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz, çok yakışacaktır. Özel ağır misafirinizin geldiği bir günde akşam yemeğinin sunulduğu tabakta fırında kaşarlı patates taktir görmenizi sağlar. Çocukların severek tüketeceği bu lezzet son derece kolay ve pratik hazırlanır. Fırında kaşarlı patates tarifi için yazımızı okumaya devam edin, şimdiden kolay gelsin.

Fırında kaşarlı patates için ihtiyacımız olan malzemeler
Fırında kaşarlı patates nasıl yapılır?

Tarifimizin hazırlanışına patatesleri yıkayıp üzerlerine kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar pişirmekle başlayalım. Bunun için derin bir tencere kullanabilir veya düdüklü tencere kullanarak vakitten tasarruf edebilirsiniz. Yumuşayan patatesleri ocaktan aldıktan sonra soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun. Halka halka iri doğrayın. Kolaylık olsun isterseniz patatesleri haşlamadan önce soyup doğradıktan sonra da pişirebilirsiniz.

Derin bir kabın içerisine süt, yumurta sıvı yağ, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırın. Haşlanmış patatesleri bu karışımın içinde yarım saat bekletin. Sonra borcamın ilçesine dökün. Üzerine önce ara ara tereyağı parçalarını üzerine de kaşar peyniri rendesini güzelce gezdirin. Bu şekilde fırına verin ve üzeri kızarana katılaşıp servise sunulacak kıvam alana kadar pişirin. Fırında kaşarlı patatesimiz sunuma hazır büyük bir spatula ile servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz. Beğenip sevdiklerinizle güzel anlarda paylaşmak temennisiyle, iyi günler.
" } ] }