{ "title": "Fırında Kaşarlı Patlıcan", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Patlican-53.jpg", "date": "21.01.2024 17:13:56", "author": "Mesut Vurmaz", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek olabilecek bir tariftir. Yapım aşaması kolay bir o kadar pratik olan bu yemeğin görünüş itibariyle sunumu harikadır. Özel günlerinizde fırında kaşarlı patates yemeği ile sofralarınızı donatabilirsiniz. Günümüzde yaz kış bulunan patlıcan ile her mevsim canınız istediğinde yapabilirsiniz. Size bu tarifte 4 kişilik bir malzeme listesi hazırladık. Siz kişi sayınıza göre bunu azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kişi başı iki patlıcan olarak hesaplamaktır. İçerisinde et ya da kıyma olmadığından vejetaryan kişiler de tüketebilir. İçeriğinde bulunan bol miktarda kaşar peyniri ve sebzenin uyumu ile sağlıklı yemeğimizin yapımına geçelim,

Fırında kaşarlı patlıcan malzemeleri
Üzeri için
Fırında kaşarlı patlıcan nasıl yapılır?

Yemeğimizin yapılışına patlıcanları alacalı soyarak başlayalım. Patlıcanları soyduktan sonra patlıcanın kalınlığında göre boyuna geniş olarak iki ya da üç parçaya bölün. Kararmasını önlemek amacıyla bol miktarda tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu patlıcanların acılığını alır, aynı zamanda yumuşak olmasını sağlar. Suyunu süzdükten sonra kızartma aşamasında sıçramasını önlemek için kâğıt havlu yardımıyla güzelce kurutun. Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun ve ocakta patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcanların yağını almak için kâğıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Farklı bir tavada tereyağını ile domates rendesini güzelce pişirin. İçerisine kabuklarını soyduğunuz sarımsakları da ezip karabiber ve tuz ile pişirin. Şimdi fırında kaşarlı patlıcan yemeğinin bir araya gelmesine, fırın kabının alt sırasına önce dört tane patlıcanı koyun ve üzerine hafif domates sosu gezdirin. Bir üst sırasına kaşar dilimi koyup malzemeniz bitene kadar katlara devam edin. En üstte kalan domates sosunu döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kaşar eridikten sonra fırından alın ve üzerini çok az kaşar rendesi ve maydanoz yaprağıyla süsleyin. Fırında kaşarlı patlıcan yemeği hazır, afiyet olsun.

" } ] }