{ "title": "Fırında Kaşarlı Tavuk", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Kasarli-Tavuk-83.jpg", "date": "20.01.2024 08:11:46", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "Fırında Kaşarlı tavuk: Gelin şimdi sizlerle nefis bir yemek yapalım, bu yapacağımız yemeğin adı fırında kaşarlı tavuk öncelikle yemeğimizin güzel olabilmesi için marketimizden alacağımız malzemelerin özenli ve son kullanma tarihine dikkat ederek seçip almalıyız. Bu yapacağımız yemek hem çok kolay hem de çok kısa zamanda yapıp misafirlerimize ikram edebiliriz.

Fırında Kaşarlı Tavuk Malzemeleri
Fırında Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü bir tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar suyla haşlayalım. Tuzunu tavuk etinin pişmesine yakın koyalım ki; göğüs eti sertleşmesin. Etimiz piştikten hemen sonra küçük küçük küp şeklinde doğrayalım veya etleri elimizle dağıtalım. Diğer tarafta ekleyeceğimiz patatesleri de soyup halka şeklinde doğrayalım ve bir fırın tepsisinin tabanına dizelim dizdiğimiz malzeme (2-3 sıra olabilir). Tepsiye dizilen Patateslerin üzerine tavuk etlerini eşit şekilde koyalım. Önceden hazırladığımız Baharatları sıvı yağa karıştırıp, tavuğun üzerine eşit gelecek bir şekilde gezdirelim. Fırın Kabın bir kenarından yavaşça önceden hazırladığımız sıcak suyu akıtalım (İsterseniz suya salça da ilave edebilirsiniz). Önceden sıcaklık derecesini ayarladığımız 200C fırında patatesler yumuşayana kadar 15-20 dakika civarında pişirelim. Bu sürenin sonunda hazırladığımız kaşar peynirini ilave edelim ve hep birlikte üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }