{ "title": "Fırında Sütlü Kaşarlı Patates", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Firinda-Sutlu-Kasarli-Patates-65.jpg", "date": "21.01.2024 01:07:33", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Fırında sütlü kaşarlı patates, hamurlu pizzaların veya pidelerin yerine artık patatesli fırında sütlü kaşarlı patates yapılmakta. Yeni yemek yapmaya başlayanlar veya evliler için yapımı oldukça basit ve pratik. Kalori ve besin değeri oldukça yüksek. Yüksek olmasının sebebi patates içinde bulunan nişasta değeridir. Fırında sütlü kaşarlı patates son dönemlerde çocukların beslenme çantalarında sık sık görülmekte. Pizza almaya veya evde yapmaya gücü yetmeyenlerin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet. Fırında sütlü kaşarlı patates de çok bahsettik biraz da yapımında bahsedelim.

Fırında Sütlü Kaşarlı Patates Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Sütlü Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkayın ve daha sonra kabuklarını ince ince soyun. Soymuş olduğunuz patatesleri yuvarlak bir şekilde doğrayın. Borcama veya fırın tepsisine yuvarlık doğarmış olduğunuz patatesleri eşit bir şekilde dizin. Karıştırma kabının içine yumurtayı kırın ve üzerine süt, sıvı yağ, kekik, tuzu ekleyip bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Süt karışımını patateslerin üzerinde gezdirin. Sütlü patates karışımını daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında patatesleri çıkarmadan 5 dakika önce çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşarın yarısını eşit bir şekilde serpiştirin daha sonra garnitürü karışımını serpiştirin son olarak kalan kaşar rendesini serpin ve tekrar fırına atın. Fırında sütlü kaşarlı patates 5 dakika daha pişirdikten sonra fırında çıkarın ve sıcak sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }