{ "title": "Güveçte Kaşarlı Köfte", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Guvecte-Kasarli-Kofte-95.jpg", "date": "19.01.2024 05:36:59", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Güveçte kaşarlı köfte, evlerde pek yapılmasa da özel günlerinizde mutlaka denemeniz gereken tariflerden bir tanesidir. Hem farklı bir köfte yemeği yapmış olacaksınız. Güveçte kaşarlı köfte daha çok restoran mutfaklarında görebileceğiniz yemeklerden bir tanesidir. Yapımı biraz zahmetli gibi görünebilir ya da ismi insanda öyle bir algı oluşturabilir. Ancak hiç de öyle değil. Köfteyi zaten yaptığımız bir yemek. Bu yemekte farklı bir format haline getirmiş olacağız. Güveçte kaşarlı köfte malzemeleri aşağıdaki gibidir.

Güveçte Kaşarlı Köfte Malzemeleri
Güveçte Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

Güveçte kaşarlı köftenin öncelikle köftesini yapalım. Kıymayı bir yoğurma kabının içerisine alıyoruz. Daha sonra üzerine yumurta, galeta unu, karabiber, tuz, maydanoz ve bir adet soğan rendesini ilave ederek iyice yoğuralım. Daha sonra köfteleri istediğiniz şekilde ya da ebatlarda porsiyon haline getirip kızartıyoruz. Daha doğrusu güveç kabınıza uygun olacak şekilde 4-5 adet şeklinde porsiyonlayın. Ortalama 3-4 kişilik olacak bir tarif. Kızarttığımız köfteleri bir kenara bırakalım ve sosu yapmaya geçelim. Domatesleri, soğanı ince doğrayalım. Hatta isterseniz sarımsak koyabilirsiniz. Hafif çukur bir tava içerisinde sosu yapabiliriz. Çok büyük bir kap kirletmeye gerek yok. Soğanları hafiften kavuralım ve domates ekleyelim. Domateste iyice kendinden geçtikten sonra salça ilave edip 2-3 tur çevirip az sıcak su ekleyelim. Sos çok sulu olsun istemiyorum. Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıcı yardımı ile biraz çekelim. Şimdi sosu güveç kaplarının içerisine boşaltıyoruz. Üzerine köfteleri diziyoruz. Son aşama olarak kaşar rendesini de ilave ettikten sonra fırınlama işlemine geçiyoruz. Önceden 200 derecede 5 dk. Isıttığımız fırına veriyoruz. Zaten 3-4 dk. İçerisinde kaşarlar kızarmış olacak. Güveçte kaşarlı köfte tarifimiz bu kadar. Bundan sonra sunum aşaması olacak. Dilerseniz üzerine maydanoz ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
" } ] }