{ "title": "Güveçte Kaşarlı Mantar", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Guvecte-Kasarli-Mantar-45.jpg", "date": "20.01.2024 01:16:00", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Güveçte Kaşarlı Mantar, Güveç özel killi topraktan üretilen yemek pişirme kabıdır. Günümüzde çok az kullanılmış olsa da her evin mutfağında muhakkak bir güveç kabı bulunur. Toprak güveç kaplarının içinde ev ve tavuk yemekleri, balık, sebze, bakliyat gibi yiyecekler pişebilir hatta normal tencerede pişen yemeklere göre de çok daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni ise güveç de pişen yemekler için düşük ısı kullanılır bu da yemeğin çok uzun zamanda pişmesine neden olur. Yavaş pişen yemek ise daha lezzetli olur. Fakat günümüzde zamanın az olması nedeniyle kişiler düdüklü tencerelere yönelmişlerdir.

Güveçte Kaşarlı Mantar İçin Malzemeleri
Güveçte Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?

Mantarlar güzelce yıkanır. 4 parçaya bölünüp 5 dakika sirkeli suda bekletilir. Soğanlar küp-küp kesilir. Güveç kabının içine koyulur. Daha sonra domates ve biberlerde istenilen şekilde doğranır. Sirkeli suda beklettiğimiz mantarlar süzülür. Güveç kabının içine eklenir. Son olarak da tuz eklenir. Mantarların dağılmaması için bir kere karıştırılır. Üzerine tereyağı eklenip 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Pişen yemeğimizin üzerine fırından çıkartmadan kaşar rendesi eklenir. Kaşarlar kızarana kadar 5 dakika daha pişirilir. Duruma göre büyük tek güveç kabında ya da malzeme paylaştırılarak küçük güveç kaplarında pişirilir. Güveçte kaşarlı mantar yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }