{ "title": "Kars Kaşarı", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/kars-kasari.jpg", "date": "19.01.2024 14:18:00", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kars Kaşarı, genellikle Nisan ve Mayıs aylarında üretilir. İnek, keçi ya da koyun sütü kullanılarak üretimi yapılır. Süt mayalandıktan sonra teleme elde edilir. Telemeler peynir haline geldikten sonra önce suyu süzülür. Daha sonra özel peynir bıçakları ve satırlar yardımıyla el büyüklüğünde olacak şekilde doğranır. Bu işleme birinci doğrama işlemi de denmektedir. Kars peyniri yapımında toplamda üç kez doğrama işlemi yapılır. Birinci doğrama işleminden sonra peynirler 24 saat dinlendirilir. Dinlendirme işleminin asıl amacı peynirin acı suyundan tamamen arınmasını sağlamaktır.