{ "title": "Kaşar", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/kasar.jpg", "date": "19.01.2024 00:23:06", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından oldukça yüksek ve kalsiyum, protein ve B2 vitamini bakımından zengidir. İyi bir fosfor kaynağı olarak yenilebilir.

Kaşar peyniri özellikle kahvaltılarda kendi başına yenilebildiği gibi sandviç arasına ya da rendelemek yardımıyla makarna ya da pidelere tat vermek amacıyla kullanılır. İştah açıcı bakımdan, böreklerde, çorbalarda, makarnalarda, ana yemeklerde ve tatlılarda birçok biçimde kullanılır. Taze kaşar hazırlanmış olduğundan çok kısa süre sonra tüketimi şarttır. Eski kaşar türü ise yapıldıktan hemen sonra altı ay boyunca buzhanede çuvalda bekletilmek suretiyle eskitilir. Bu sayede de lezzet alan kaşar peyniri eğer saf bir koyun sütünden elde edilmiş ise 3 yıl boyunca saklanabilir.

Kaşar peyniri tüketirken dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar

" } ] }