{ "title": "Kaşarlı Alabalık", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Alabalik-43.jpg", "date": "19.01.2024 08:14:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kaşarlı Alabalık, balık özellikle omega-3 açısından çok faydalı olan beyaz etlerden bir tanesidir. Ayrıca içerdiği protein, mineraller ve vitaminler açısından zengin olan alabalık büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Çocuklar genellikle alabalığı kızartma olarak seviyor, ancak fırında domates, biber, mantar ve eşsiz lezzetteki tereyağı ile alabalığı pişirdiğiniz zaman inanın kızartmadan daha lezzetli oluyor. Alabalık ve diğer balık çeşitleri gelişim çağında olan çocuklara yedirilmesi gereken en kıymetli besin maddelerinden birisidir. Öyle ki sadece çocuklar değil yetişkinler ve yaşlılarda her mevsim haftada en az bir kere olmak üzere mutlaka balık tüketmelidir. Balığın içerdiği omega-3 vücudun ihtiyacını karşılarken, zekâ gelişimi açısından çok büyük katkı sağlamaktadır. Alabalık yapılışı ile oldukça pratik olan en lezzetli akşam yemeklerinden bir tanesidir. Her mevsimde farklı balık çeşitleri tüketilmektedir. Özellikle mevsiminde bolca alabalık tüketmek sağlık için çok faydalıdır. Sizde daha sağlıklı bir şekilde ailenizi beslemek istiyorsanız, kaşarlı alabalığı pişirebilirsiniz. Hem görünüşü hem de lezzeti ile damak zevkinizi cezbeden bu mükemmel lezzetteki kaşarlı alabalığı hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Ayrıca fırında pişirilen alabalık kızartılan alabalığa oranla oldukça hafif oluyor.

Kaşarlı Alabalık İçin Gerekli Malzemeleri
Kaşarlı Alabalığın Nasıl Yapılır?

İlk önce alabalığın içerisini dikkatli bir şekilde temizledikten sonra yıkayalım. Ardından alabalığı alüminyum folyoya ya da balığı pişirmek için kullanılan güvecin içerisine alalım. Aslında sağlıklı pişirmek ve daha lezzetli olması için mutlaka güveç kap kullanılmalıdır. Alabalığın içini güzelce aşırıya kaçmadan tuzlayın. Daha sonra tereyağının yarısını balığın içerisine parça parça koyalım. Sırada domatesi dilimleyin ve sivri biberin kökünü alıp ortadan kestikten sonra alabalığın içine yerleştirelim. Kalan tereyağını alabalığın üzerine küçük parçalar halinde sürelim. Önceden 230 dereceye ayarlanmış fırında alabalığın üstü tamamen kızarıncaya kadar iyice pişirelim. En son işlemde pişen alabalığın üzerine kaşar peynirini yerleştirelim ve kaşar peyniri alabalığın üzerinde eriyinceye kadar birkaç dakika daha fırında pişirelim. Nar gibi kızaran kaşarlı alabalığı fırından çıkaralım ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }