{ "title": "Kaşarlı Börek", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Borek-58.jpg", "date": "19.01.2024 17:55:10", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Kaşarlı Börek, İyi günler hanımlar bugün size herkes tarafından çok sevilen, beğenilen ve afiyetle yenen kaşarlı börek yapmaya çalışacağız.

Kaşarlı börek herkesin damak tadına uygun olan ve lezzetli ile herkesi kendine hayran bırakan bir börek türü olarak bilinir. Kaşarlı börek genel olarak sabah kahvaltılarının gerçek bir lezzeti altın günlerinin vazgeçilmezi ve 5 çaylarında misafirlerin baş tacı olarak yerine almıştır. Çıtır çıtır mis gibi olan bu kaşarlı böreği şimdi hep beraber yapalım.

Kaşarlı Börek Tarifi Malzemeleri
Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Kaşarlı börek yapmak için malzeme listede hazır bulunan yufkaları mutfak tezgâhının veya masanın üzerine alıp üçgen biçiminde küçük ve eşit parçalara ayıralım. Değer taraftan derin bir kabın içine sıvı yağı, yoğurdu, sütü, yumurtayı çırpalım küçük parçalara ayırdığımız yufkaların üzerine fırça yardımı ile sürelim. Daha sonra yufkaların içine birer dilim kaşar peyniri koyalım yufkayı sigara böreği gibi güzel güzel saralım. Fırın tepsisini yağlayın ve kaşarlı böreği sıra ile dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otunu ve susam otuna dökelim ve kaşarlı böreği fırın tepsisine dizelim. Daha sonra170 derece ısıtılmış olan fırında 30 dakika pişirelim. Güzelce pişip kızaran kaşarlı börekler soğuması için bir kenara bırakılır. Kaşarlı börekler soğuduktan sonra afiyetle yenilmesi için servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

" } ] }