{ "title": "Kaşarlı Karnabahar Köftesi", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Karnabahar-Koftesi-47.jpg", "date": "20.01.2024 17:47:05", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Kaşarlı Karnabahar Köftesi, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir yemek türüdür. Kaşarlı karnabahar köftesinin malzemelerini marketlerde ve manavlarda kolay bir şekilde bulup alabilirsiniz. Malzemelerinin fiyatları da son derece iyidir. Bu yemeği özellikle karnabahar sevmeyen çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Kaşarlı karnabahar köftesi ister canınız istediği zaman isterse evinize bir misafir geldiği zaman kolay bir şekilde yapıp servis edebilirsiniz. Kaşarlı karnabahar köftesi kalori bakımından yüksektir ve lezzet bakımından da çok lezzetlidir. Gelelim kaşarlı karnabahar köftesinin yapılışına.

Kaşarlı Karnabahar Köftesi İçin Malzemeleri
İçi için
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle karnabaharı güzel bir şekilde yıkayınız. Daha sonra elinize bir tencere alarak içerisine yıkadığınız karnabaharı parçalayarak atınız. Üzerine su ekleyiniz ve tencereyi ocağın üzerine koyarak haşlayınız. Haşlandıktan sonra tencereyi ocaktan alarak karnabaharı güzelce süzünüz. Daha sonra karnabaharı elinizle ya da ezme makinanızla fazla bir şekilde hamur olmayacak kadar eziniz. Daha sonra elinize bir derin bir kab alarak içerisine karnabaharı unu ve yumurtaları ekleyiniz. Biraz karıştırdıktan sonra maydanozu ve yeşil soğanı kabın içerisine doğrayın. Daha sonra tuzu, pul biberi ve naneyi ekleyiniz. Bunların hepsini güzel bir şekilde yoğurunuz. Yoğurduğunuz köfte hamuru eğer cıvık olduysa biraz daha galeta unu ekleyip yoğurabilirsiniz. Daha sonra hamuru parça parça keserek aralarına kaşarı koyunuz ve köfte haline getiriniz. Daha sonra elinize bir tava alarak içerisine zeytinyağını dökünüz ve ocağa yerleştiriniz. Yağ biraz kızdığı zaman köfteleri içerisinde kızartınız. Kızarttığınız köfteleri havlu peçetenin üzerine koyunuz ki yağını çeksin. Kaşarlı karnabahar köftesi hazır hale gelmiştir. Sıcak bir şekilde yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }