{ "title": "Kaşarlı Köfte", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Kofte-32.jpg", "date": "18.01.2024 23:22:39", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kaşarlı Köfte, tarifi kaşar ve köftenin muhteşem uyumunu bir kez daha gösteriyor. Kaşar peyniri akışkan yapısını sonuna kadar konuşturan bir yemek tarifidir. Kaşarlı köfte tarifine istediğiniz baharatları koyarak tadına tat katabilirsiniz. Bu tarifte önemli olan birkaç püf noktası vardır. Bunlardan birincisi köftenin içine koyacağınız kaşar peynirinin daha kolay erimesi için rendelenmiş olması gerekmektedir. Aynı zamanda da ölçülü olmak zorundadır. Çünkü çok fazla koymanız halinde kaşarlar eriyip köfteyi dağılmasını sağlar veya köftenin içinde iç tarafı erimez. İsterseniz fırında isterseniz de yağda kızartarak pişirebilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oluyor. İsterseniz hemen malzeme listesine geçelim.

Kaşarlı köfte için gerekli malzemeler
Kaşarlı köfte nasıl yapılır?

Öncelikle bayat ekmekleri kuruttuktan sonra robottan geçirerek galeta ununa çevirerek köfte harçlarında kullanabilirsiniz. Hem israf etmemiş hem de güvenilir ve sağlıklı bir galeta unu yapmış olursunuz. Şimdi bir yoğurma kabına alın. İçine orta yağlı kıymayı koyun daha sonra üzerine yumurta kırıp, maydanozları koyup karıştırmaya başlayın. Ardından kuru soğanı rendeleleyin karışıma dahil edin. Ardından ekmek kırıntısı ve tuzunu ilave edin. Bütün baharatları da ekleyip iyice karıştırın ve yaklaşık olarak 20 dakika kadar yoğurun. Kaşarlı köfte tarifinde bir püf nokta da köfte hamurunu yoğurduktan sonra bir gece öncesinden buzdolabına kaldırmak olacaktır. Eğer bu şekilde yaparsanız köfte hamurunun içine yumurta kaynatarak da yapabilirsiniz. Köfte hamurunu biraz dinlenmesi için bekletin ve daha sonra istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayın ve düz bir yerde biraz açın ve içine rendelenmiş kaşar peynirinden bir tatlı kaşığı koyup kapatıp iyice yuvarladıktan sonra üstten hafifçe bastırarak düzleştirir. Köfte hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ardından döküm bir tavanız varsa döküm tavada etler daha lezzetli olur. Eğer yoksa yanmaz bir tava alın ve ocağın üzerine koyup altını açın. İyice ısındıktan sonra köfteleri dizin. Köfteleri üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyduktan sonra ocakta orta derecede yavaş pişirilir. Alt tarafı iyice kızardıktan sonra diğer tarafını da çevirip kızartın. Eğer yağı kalmamış ise biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz. Daha sonra servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Yanında bir pilav eşliğinde muhteşem olacaktır. Kaşarlı köfte tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }