{ "title": "Kaşarlı Makarna", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Makarna-65.jpg", "date": "21.01.2024 22:48:15", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Kaşarlı makarna, mutfakların vazgeçilmez olan besleyici yemeklerinden biridir makarna birçok çeşidiyle herkes tarafından sevilerek tüketilir. Vücut için yararlı mineraller bulunmaktadır, fakat makarna tüketiminde biraz dikkatli olunmalıdır. Makarna karbonhidrat bakımından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Pratik yapılması birçok mutfak hanımının kurtarıcısı olarak bilinir. Kişilerin damak zevkine hitaben çok farklı ve çeşitli yapılabilir. Kıymalı, kaşarlı domatesli, sebzeli, gibi daha birçok çeşidiyle sevilerek tüketilmektedir. Makarna protein, fosfor ve demir bakımından oldukça zengindir, içinde bulunan vitaminler B1-B2 ve A grubu olmak üzere kişilerdeki vitamin ihtiyacını karşılar. Makarna karbonhidrat olması durumunda üzerine eklenen kaşarla kalorisini yükseltir. Kaşarlı makarna oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır.

Kilo problemi yaşamak istemiyorsanız makarnayı yaparken kullanacağınız yağ ve sosu ayarlayabilirsiniz. Kaşarlı makarna birçok mutfakta yerini eşsiz lezzetiyle alırken tüketilen makarna uzun süre açlık hissi verdirmez. Kaşarlı makarna tüketilmesi durumunda kesinlikle ekmek tüketilmemelidir. Ayrıca bol kaşarlı makarnaya aile bireylerinin yok demesine imkân yoktur. Şeker hastalığı riskini azaltma özelliğine de sahip olan makarna yapılacak soslarla daha iştah açmaktadır. Birçok hastalığı dengede tutan makarnanın enerjiye dönüştüğü ve insan vücuduna birçok faydası vardır.

Kaşarlı makarna için gerekli malzemeler
Kaşarlı makarna nasıl yapılır?

Geniş bir tencere içine bir litre su konularak makarna haşlanır, haşlanırken makarnaya tuz ilave edilir. Yaklaşık 20 dakikada makarna pişer ve suyu süzülür. Başka bir tencere içine sıvı yağ konularak domates eklenip kavrulur. Kavrulan domates üzerine baharatlar atılarak haşlanıp süzülen makarna tencereye ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra üzerine kaşarlar dökülerek bir borcama boşaltılır. İsteğe göre fırına verilir. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15 dakika fırınlanır, tercih edilmezse fırında makarnanızı bol kaşarlı yenmeye hazırdır. Üzeri kızarıncaya kadar ara, ara kontrol edilmelidir. Pratik olan kaşarlı makarnanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }