{ "title": "Kaşarlı Mantar Sote", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Mantar-Sote-57.jpg", "date": "19.01.2024 14:33:51", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Kaşarlı Mantar Sote, bizim aile tarafından çok sevilen farklı bir lezzettir. Lezzeti konusunda oldukça başarılı olan bu tarifi sizlerle de bu yüzden paylaşmak istedim. Ben özellikle bu lezzetli tarifi et yemeklerinin yanına yapıyorum ve gerçekten de çok yakışıyor. Eğer ki menümde et yemeği var ise hemen yanına kaşarlı mantar soteyi yapıyorum ve böylelikle ekstra olarak pilav ve makarna yapmaya gerek kalmıyor. Şimdi lezzeti konusunda garanti verdiğim kaşarlı mantar sote nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Kaşarlı Mantar Sote malzemeleri
Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları temiz bir şekilde yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Yeşil sivri biberleri ortadan ikiye ayırın çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğramaya başlayın. Daha sonra uygun bir tava içerisine tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı alın ve üzerine ince doğramış olduğunuz biberleri ekleyerek ocağın üzerine alın kavurmaya başlayın. Bir yandan da üç adet domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Biberlerin kavrulduğunu gördüğünüz esnada doğranmış olan domatesleri ilave edin. Domates ve biberler kendi suyuyla pişerken sizde o sıra da mantarları çok küçük olmayacak şekilde şerit şeklinde doğrayın domates ve biberler piştikten hemen sonra mantarları ilave ederek pişirmeye bırakın. Mantarlar sulanan bir sebze olduğu için ayrıca su ilavesi yapmayın. Mantarlar kendi suyun salıp çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Mantarlarda piştikten sonra domates salçası ilave ederek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sarımsak seviyorsanız bu esnada sarımsak ilavesi yapabilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ben sunuma önem verdiğim için ben mantar soteyi toprak güveçlere pay ettim sizde bu şekilde yapabilirsiniz bu karışımla dört adet güveç çıktı. Servis etmeye yakın mantar sotenin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edin ve yaklaşık olarak beş dakika kadar fırında tutun. Fırından çıkar çıkmaz ana yemek ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }