{ "title": "Kaşarlı Mantar", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Mantar-31.jpg", "date": "19.01.2024 10:14:34", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer alan mantar farklı bir lezzettir. Ev hanımları mutfakta değişik tatlar yapmayı çoğu zaman denemiştir. Hep aynı sebze yemeğini tüketmek bir süre sonra farklı tatlar yemek istediğinizi damak zevkinize hitap edilmesi durumunda başka yemekleri gözleriniz arar. Bu durumda kaşarlı mantar aranılan bir tattır. Mantar birçok çeşitleri sayesinde farklı tüketilen bir bitkidir. Yapılan çeşitleri arasında sotesi, fırınlanması, kızartması, gibi bol çeşitleriyle mantar çok faydalı bir bitkidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydası olması durumunda son derece yararlıdır. Mantarın içinde bulunan fosfor, folik asit ve protein sayesinde vücudunuza almanız gereken besin değerlerini mantarı tüketerek almış olursunuz. Sağlığı birçok olumlu yönde etkileyen mantarın diş ve kemikleri güçlendirdiği bir gerçektir.

Sayamayacağınız birçok hastalığın şifasını mantar tüketerek önleye bilmeniz mümkündür. Mantarı sevdiğiniz, tercih ettiğiniz sebzelerle de yapmanız mümkündür. Kaşarlı mantar yemeniz uzun süre sizi tok tutacaktır. Ayrıca kilo vermek isteyen kişilerde mantardan faydalanarak kilo verebilir. Çeşitli ve bol sebzeli yapılan mantar iyi bir protein kaynağıdır. Çocuklarınıza yedirerek sevmelerini sağlayınız. Çocuklarda grip ve nezle, öksürük gibi hastalıklardan koruyacaktır. Düzenli tüketilirse mantar vücudunuzun alması gereken A, B, C bu vitaminleri alarak daha sağlıklı bir yaşamı tercih etmiş olursunuz. Mantarın içinde bulunan bol lif sayesinde kabızlık problemi yaşamanız mümkün değildir. Kaşarlı mantar yemeniz bu vitaminleri eksiltmez daha fazla bakır, çinko ve selenyum alarak eksik olan vücut değerlerini tamamlamış olursunuz.

Kaşarlı mantar için gerekli malzemeler
Kaşarlı mantar nasıl yapılır?

Mantarlar güzelce bol suyla temizlenip yıkanır, bir tava içine yerleştirilir. Üzerine tatlı kaşığıyla dizilen mantarların içine tereyağı gezdirilir. Tavanın altı orta ateşte mantar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çekilen mantarların içlerine kaşarlar iyice doldurulur. Üzerine baharatları serpiştirerek tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Ayrıca bu işlem isteğe göre fırında da yapılabilir. Tercihinize kalmıştır, kaşarlı leziz mantarı çok kısa süre içinde yapmanız mümkün mantar ve kaşarın buluştuğu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Sıcak servis ediniz, kaşarlı mantarı istediğiniz sevdiğiniz malzemelerle içini doldurup yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }