{ "title": "Kaşarlı Patates Püresi", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Patates-Puresi-29.JPG", "date": "19.01.2024 01:54:27", "author": "Buse Özay", "article": [ { "article": "
Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında daha hafif olmasıdır. Ana yemeklerinin yanında hoş bir lezzeti olan kaşarlı patates püresinin yapımı oldukça basittir. Herkesin damak zevkine hitap eden kaşarlı patates püresi yapımını sizler için anlattık.

Kaşarlı Patates Püresi İçin Malzemeleri
Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak 6 tane orta boy patatesleri iyice yıkayıp kabukları ile düdüklü tencerede suyuna bir yemek kaşığı sirke ve bira tuz katarak haşlamaya bırakınız. Sirke koymamızın nedeni ise patatesin tadını ve rengini güzelleştirmektedir. Patatesler düdüklü tencerede yaklaşık olarak 15 dakika kadar haşlanmalıdır. Yumuşadığından emin olduktan sonra düdüklü ocaktan alınır. Patatesleri soyduktan sonra geniş bir kaba alınır ve çatal yardımı ile iyice ezilir.

Patatesleri iyice edikten sonra herhangi bir tencerede tereyağını eritme işlemine koyulmalıyız. Tereyağını tencerede erittikten sonra patatesleri tencerenin için ilave ediniz. Patatesleri ilave ettikten sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş patateslere ilave ediniz bu işlemi yaparken yavaş yavaş dökerek patatesleri püre haline getirmemi önemli olacaktır. Sütü ilave ettikten sonra patatesler iyi bir şekilde püre haline getirdiğinizden emin olduktan sonra ise rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini patateslere ilave ediniz. Patateslerin sıcağıyla kaşar peyniri rendesi eriyecektir iyice erimesi için karıştırmanız gerekir. Böylece kaşarlı patates püresi hazır hale gelmiştir. Kaşarlı patates püresini köftenin yanına ya da etin yanına sıcak bir şekilde servis yapınız.

Afiyet Olsun.
" } ] }