{ "title": "Kaşarlı Pide", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Pide-66.jpg", "date": "19.01.2024 05:15:03", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Kaşarlı Pide, özellikle işyerlerinde öğle arası yemeklerde veya akşam mesailer de sık sık tüketilmekte. Ev hanımları da genellikle sabah kahvaltılarında tüketmektedir. Kaşarlı pidenin kalori değeri ve besin değeri çok yüksek. Diyetisyenlerin kara listesinde yer almakta. Diyet yapanların kesinlikle tüketmemesi gereken bir pide çeşididir. Kaşarlı pide doğu bölgesinde ait bir lezzettir. Kaşarlı pidenin doğu bölgesinde sık sık tüketime sebebi ise taş fırınların olmasıdır. Kaşarlı pidenin birden çok çeşidi vardır ama genelde kaşarlı pide sık sık tüketilmekte. Kaşarlı pidenin iki püf noktası vardır. Bunların biri pidenin hamurunun iyi mayalanmış olması, diğeri ise fırında iyi pişirilmesidir. Peki Kaşarlı pide nasıl yapılır birazda ondan bahsedelim.

Kaşarlı Pide Malzemeleri
İç Harcı için
Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Pide yapımına ilk olarak hamurunu yapmakla başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine süt, şeker, maya, tuz ekleyip eliniz mayayı ezin. Süt karışımı köpük, köpük olduktan sonra yumurta ve suyu da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken pidenin iç harcını hazırlayalım. Derin bir kabın içine kaşarı rendeleyin. Daha sonra donmuş tereyağını da rendeleyin. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayalım ve hamur bitene kadar bu işlemi yapalım. Temiz bir tezgâha ve ekmek açma tahtasının üzerine un serpiştirerek merdane yardımında 15 cm uzunluğunda açın. Açmış olduğumuz hamurun kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşar rendesini eşit bir şekilde serpiştirin. Kalan kenar boşluklarını iç harcın dökülmesini engellemek için elinizi suya batırın ve kıvırın. Kıvırmış olduğunuz pidelerin karşılıklı uçlarında tutup hafifi çekin ve pide şekli verin. Yuvarlamış olduğumuz hamuru iç harcı bitene kadar devam edin. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı pideleri daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan kaşarlı pideleri fırında çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }