{ "title": "Kaşarlı Poğaça", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Pogaca-43.jpg", "date": "20.01.2024 17:29:48", "author": "Sinan ALTINTOP", "article": [ { "article": "Kaşarlı Poğaça yapmak artık çok kolay. İlkokula giden çocuklar için poğaça beslenme çantalarının olmazsa olmazıdır. Altın günlerinde hanımların vazgeçmediği yiyeceklerin başındadır. Kahvaltıların kurtarıcısıdır. Bir fırının önünden geçerken burnunuza mis gibi fırından yeni çıkmış poğaça kokusu gelir. Artık bu kokuyu evinizde de hissedebilmek için çok fazla bir şeye ihtiyacınız yok.

Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler
Kaşarlı Poğaça Üzeri için
İçi için
  • Kaşar rendesi
Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle genişçe bir kapta ılık suyu ve şekeri iyice karıştırın ve üzerine mayayı koyup karıştırmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu üzerine azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamurun üzerini streçle kaplayın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bir saatin ardından hamur mayalandıktan sonra hamurdan ufak top büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları hafif unlu zemine yaydırarak açın. Açtıktan sonra hamurun ortasına kaşar rendesi koyup ortasından kapatın.

Bir tepsiye yağlı bir kâğıt serin. Hamurun kapattığımız yeri altta kalacak şekilde yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye hamurları aralık bırakarak dizin. Tepsiye dizdikten sonra poğaçaları tekrardan on beş dakika kadar mayalanmaya bırakın. On beş dakikanın sonunda poğaçaların üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve bıçağın keskin olmayan tarafıyla derin olmayan kesikler atın. Daha sonra da bu kesiklerin üzerine gelecek şekilde çörek otu serpin. Dilerseniz poğaçanın ortasına çekirdeği çıkarılmış ve kesilmiş zeytin de bırakabilirsiniz. Ayrıca çok ufak dilimler halinde kesilmiş domates de bırakabilirsiniz. Fırınımızı 190-200 derecede çalıştıralım. 190 derecede ısınmış fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakın.

Dilediğiniz kadar mis gibi kokan kaşarlı poğaçanız oldu. Yumuşacık ve ağızda eriyen bu lezzeti artık istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Mis gibi kokan kaşarlı poğaçaları ister pazar kahvaltılarınızda ister de altın günlerinizde afiyetle yiyebilirsiniz. Kaşarlı poğaçalarınızın sıcaklığı evinize yansısın.

Afiyet olsun.

" } ] }