{ "title": "Kaşarlı Simit", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Simit-58.jpg", "date": "22.01.2024 00:37:40", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kaşarlı Simit, simit özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. İster sade olarak ister tarifimizde olduğu gibi kaşarlı ya da sucuklu ve zeytinli olarak da hazırlanabilir. Damak zevkine göre çikolatalı olarak da hazırlanabilir. Simit oldukça sevilen ve tüketilen bir yiyecektir. Simidin içine kaşarın girmesiyle hem lezzeti hem de besleyici özelliği artar. Pastanalerden ya da fırınlardan rahatlıkla temin edilebilir. Ayrıca sokaklardaki seyyar satıcılar tarafından el arabası içinde de satılır. Ancak yapımı oldukça kolay için evde de hazırlanabilir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Yanına en çok çay yakışır. O nedenle çay ile servis edilmesi tavsiye edilir.

Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Kaşarlı simit tarifinde önce hamur hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir karıştırma kabının içine elenmiş un, maya, toz şeker ve tuzu konulur. Tüm malzemeler kuru haldeyken iyice karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş ılık su ilavesi yapılarak hamur yoğrulmaya başlanır. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir. O nedenle hamurun çok sertleşmemesi için çok yoğrulmaması gerekir. Hazırlanan hamurun üzeri streçlenerek yaklaşık 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yazın havalar sıcak olduğu için hamuru mayalamada sorun yaşanmaz. Ancak kış aylarında havalar soğuduğu için hamurun mayalanması için mutlaka sıcak bir yerde bekletilmesi gerekir. Hamur mayalanma için beklerken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir kabın içinde su ve pekmez karıştırılır. Ayrı bir kaba susam konulur. Kaşarlı simit için fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Mayalanan hamurdan eşit parçalar koparılır. Her biri yuvarlanır ve avuç içinde açılır. İçine kaşar ve sucuk konularak kenarları birleştirilir. Önce pekmeze sonra susama batırılarak fırın tepsisine dizilir. Her bir hamur parçası için aynı işlem uygulanır. Kaşarlı simitlerin üzeri bıçak ile çok derin olmayacak şekilde ince çizikler ile çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kaşarlı simitler sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }