{ "title": "Kaşarlı Tost", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kasarli-Tost-71.jpg", "date": "19.01.2024 03:05:29", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen pratik bir şeyler hazırlamanız gerekiyor. İşte tamda bu zamanlarda kurtarıcı olarak imdadınıza tostlar yetişmektedir. Sucuklu, kaşarlı, yumurtalı ve daha nice çeşitleri. En çok tercih edilen kaşarlı tostu sizler için yazıyoruz. Tadı ile enfes, yapımı ile de oldukça pratik olan kaşarlı tost tarifini sunuyoruz. Lezzetli bir kaşarlı tost yapmanın sırrı, kullanılacak kaşar peynirin kalitesi ve deneyimdir. Bu arada kaşar demişken, özellikle peynir yemeyen çocuklar içinde kaşarlı tost çok idealdir. Kaşarlı tost ile peynir yemelerini sağlayabilirsiniz. Şimdi kısa sürede yapıp, afiyetle yiyebileceğiniz kaşarlı tostun yapım aşamasına geçelim.

Kaşarlı Tost İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kaşarlı Tost Nasıl Yapılır?

Öncelikle tost makinesini çalıştırmakla işe başlıyoruz. Tost ekmeği soğuk tost makinesine önceden konulup, ısınması beklenir ise tostun kuru olma ihtimali çok yüksektir. Bu arada ekmek bayat tercih edilmeli. Taze ekmek ile yapılan tost daha kuru olacak ve daha çabuk yanacaktır. Tost ekmeği ile yapılan tost daha lezzetli olacaktır. Fakat her zaman evimizde tost ekmeği bulunmayabilir. Bayat ekmekleri değerlendirmek daha doğru olur. Kaşar peynirini ince ince doğruyoruz. Önceden tost makinesine koyup, bir müddet ısıttığımız ekmeğin üzerine tereyağı veya margarin sürüyoruz. Ben genellikle tereyağı tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor. Daha sonra üzerine ince ince dilimlediğimiz kaşar peynirlerini diziyoruz. Ekmeği kapatarak, tost makinesini tekrar basıyoruz. Ekmeğin altına ve üstüne yine tereyağı veya margarin sürüyoruz. Kaşar peynirler, eriyip ekmeğin kenarlarından taşana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Hazır hale gelen kaşarlı tostumuzu kurutmadan tost makinesinden alıyoruz. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ediyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }