{ "title": "Kavurmalı Kaşarlı Pide", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Kavurmali-Kasarli-Pide-79.jpg", "date": "18.01.2024 22:17:23", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Kavurmalı Kaşarlı Pide, farklı lezzet arayanlar için pidenin et ile kaşar peyniri ile uyumunu tatmaları gereken bir besindir. İçeriğindeki vitamin değerleriyle vücudu enerji deposu haline getirecektir. Tek başına yemek olarak yeterli gelecek olan kavurmalı kaşarlı pide içerisinde pidenin hamurunu da barındırdığı için ekmek gereksimini de kendi içerisinde karşılamaktadır. Enfes tadıyla sofralarda yer alan bu gıda sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Kavurma olarak dana etinin yağsız kısımları tercih edilirse tadına doyum olmayacaktır. Kaşar peynirinin en kaliteli süt ile doğal organik yapım olarak elde edilmesi bu yemeğin kalite oranını yükseltecektir. Pide hamurları oklavayla ince bir yapıda açılması kavurmalı kaşarlı pidenin lezzetini arttıracaktır.

Kavurmalı kaşarlı pide için gerekli malzemeler
Kavurma için
Üzeri için
Kavurmalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Kuru maya ılık süt ile karıştırılarak bekletilir. Pide hamuru için derin bir kap içerisine maya alınarak üzerine tuz, su ve un eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur yarım saat mayalanması için üzerine şeffaf bir örtü kapatılarak dinlendirilir. Diğer taraftan dana eti küçük boyutta doğranıp kuyruk yağı ve tereyağı ile kısık ateşte kavrulur. Kavrulmaya yakın üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Bu esnada dinlenen hamurlardan portakal büyüklükte beze alınarak merdane yardımıyla uzunca açılır. Kenar noktaları kıvrılarak birleştirilir. Havuz haline getirilen bu pidenin içerisine kavurma eklenir ve her yanına yeteri düzeyde yayılır. Ardından en üst kısma tereyağı parçaları koyularak odun ateşindeki toprak fırına verilir. Böyle bir fırın imkânınız yoksa ev fırınlarının da kullanımı uygundur. Pidenin üzerindeki kavurmaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Pidenin kenar köşeleri kızarıncaya kadar ve kaşar kızarmaya yakın fırından çıkarılarak sıcak şekilde ister bütün halinde istenilirse de dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }