{ "title": "Mantarlı Kaşarlı Börek", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Mantarli-Kasarli-Borek-36.jpg", "date": "21.01.2024 15:30:09", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Mantarlı kaşarlı börek, son dönemlerde sofralarda sık sık yer alan yeni bir lezzet. Türk mutfağından bir de çok börek çeşidi vardır. Mantarlı kaşarlı börek bunlardan biri. Yapımı oldukça kolay ama lezzeti bir o kadar güzel. Benim gibi mantar sevenler, gönül rahatlığı ile mantarlı kaşarlı börek tüketebilir. Mantarlı kaşarlı böreği yufkadan yapıldığından dolayı diyetisyenler, kilo problemi olan veya diyet yapanlar için pek önerilmez. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek. Mantarlı kaşarlı börek akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edilmekte. Peki mantarlı kaşarlı börek nasıl yapılır? Birazdan ondan bahsedelim.

Mantarlı Kaşarlı Börek Malzemeleri
Islatmak için
İç Harcı için
Üzeri için
Mantarlı Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı kaşar börek yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayalım. Mantarları iyice yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Mantarların suyu süzüldükten sonra yemeklik küp-küp doğrayın. Orta boy bir tencerenin içinde mantarları 15 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan biberleri küp doğrayın. Kaşar peynirini de rendeleyin. Daha sonra pişmiş olan mantarları orta boy bir tavanın içine sıvı yağı ve mantarı ilave edip kavurmaya başlayın. Mantarlar 10 dakika kavurduktan sonra daha önce doğramış olduğumuz biberleri de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam. Mantarlı karışımı 10-12 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları da ilave edip ocaktan indirin. Mantarla soğuduktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyip iyice karıştırın. Bütün yufkaları düz bir zemin üzerine serin ve 8 eşit parçaya bölün. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaları bir kenara alalım. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaların üzerine sos eşit bir şekilde sos gezdirin. Hemen ardından ikinci kesmiş olduğumuz yufkaya da diğer yufkanın üzerine ekleyin bu katına sos kullanmayın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı harcı ekleyin ve sigara böreği gibi sarıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Mantarlı kaşarlı böreği bütün malzemeler bitene kadar yapın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine bıçak yardımı ile bir çizik atın üzerine ince dilimlenmiş domates ilave edip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantarlı kaşarlı börek hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }