{ "title": "Patatesli Kaşarlı Omlet", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Patatesli-Kasarli-Omlet-71.jpg", "date": "21.01.2024 10:37:01", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Patatesli Kaşarlı Omlet, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Yumurta sevmeyen ve yemeyen çocuklar için mükemmel bir seçenektir. Bu besleyici, masrafı az ve yapımı kolay olan tarifi sizinle paylaşmak isterim.

Patatesli kaşarlı omlet için gerekli malzemeler
Patatesli kaşarlı omlet nasıl yapılır?

Öncelikle patates yıkanır soyulur ve küp-küp şeklinde doğranır. Tavaya eklediğimiz yağın içine patatesler atılır ve kızarıncaya kadar beklenir. Ayrıca bir kap içerisinde yumurta çırpılır ve içerisine süt, tuz ve isteğe göre baharat atılarak iyice çırpılır. Patates yumuşamaya ve kızarmaya başladığı zaman karışım patatesin üzerine dökülür. Üzeri kapatılarak kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi beklenir. Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar eklenir ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }