{ "title": "Sucuklu Kaşarlı Pide", "image": "https://www.kasar.gen.tr/images/Sucuklu-Kasarli-Pide-87.jpg", "date": "19.01.2024 03:26:56", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Sucuklu kaşarlı pide; Türk mutfağının seçkin ve bilinen yemeklerinden bir tanesi de hamur işi olarak tanınan pide çeşitleridir. Özellikle bir diğer Türk mutfağına ait sucuk ile değişik lezzetler yaran bu iki besin her daim yapılan ve tüketilen besinlerin başında gelir. İçerisine bir de kaşar eklendiğinde yemede yanında yat tabirinin aynısı gibi olur. Bildiğiniz üzere hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. O nedenle bugün sizlere bu hamur yemeklerinden olan sucuklu kaşarlı pidenin tarifini vereceğim her daim yapabileceğiniz bu yemek sıcak sıcak yenmesi gereken bir lezzettir.

Sucuklu kaşarlı pide malzemeleri
İç harcı için
Üzeri için
Sucuklu kaşarlı pide nasıl yapılır?

Öncelikli olarak hamurunun yapılması gerektiğinden derin bir kap içerisine un ilave edilerek üzerine tuzu eklenir ve ortası açılarak, başka bir kâse içerisine maya ılık su, toz şeker ilave edilerek karışım eritilir. Daha sonrasında bu karışım eridiğinde biraz bekletilerek mayanın kabarması beklenir. Daha sonra unun içerisine ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Daha sonra azar azar miktarlarda süt ilave edilerek ele yapışmayan homojen veya kulak memesi diye tabir ettiğimiz hamur elde edilir. Hamur ortalama 45 dakika dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenerek kendine geldiğinde ise limon büyüklüğünde bezeler yapılarak parçalara ayrılır. Hazırlanan bezeler teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılarak hazır hale getirilir. Daha önceden doğradığımız ve rendelediğimiz sucuk ve kaşar açılan bezeler içerisine yerleştirilerek yanlardan kapatılarak pide görünümü elde edilir ve bu işlem tüm bezeler için tekrar edilir ve iç harcı ve hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Bu arada unutulmaması gereken bir ayrıntıda önce sucuklar yerleştirilir. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Tüm hamur bittiğinde hazırlanan sucuklu kaşarlı pideler daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Artık tüm sucuklu kaşarlı pidelerimiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }