Domatesli Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı domatesli poğaça, poğaçanın istenilen sonuca ulaşması, yumuşacık olması için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Poğaça yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve tazeliği başarılı poğaça yapmak için çok önemlidir. Kullanılan malzemelerin son kullanma talimatına bakılması gerekir. Eğer malzemelerden biri bile bayat olsa sonuç başarısız olabilir.
Kullanılan malzemeler en az bir saat öncesinde oda sıcaklığına alınmalıdır. Süt ya da su kullanılacaksa her ikisinin de ılıtılması gerekir. İnstant maya direk una ilave edilerek kullanılır. Yaş maya ise ılık su ya da sütün içinde eritilmelidir. Poğaça hamurlarında kullanılan toz şeker hamurun daha kolay kabarmasını ve lezzetinin artmasını sağlar. Un ve farklı kuru malzemeler kullanılacaksa elenerek kullanılması sonuç için önemlidir. Yoğrulan hamur oda sıcaklığında en az yarım saat mayalanmaya bırakılmalıdır. Hamurun iyi yoğrulduğunu anlamak için hamurdan bir parça alarak sündürülmelidir. Eğer hamur kıvamlı olmuşsa sündürülürken kopmaz. İyi yoğrulmayan hamur kopar. Bu kadar püf noktadan sonra şimdi kaşarlı domatesli poğaça yapımına hep birlikte başlayalım.

Kaşarlı domatesli poğaça için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 tane yaş maya
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Domates, biber
  • Sucuk

Üzeri için

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam
Kaşarlı domatesli poğaça nasıl yapılır?

Kaşarlı domatesli poğaça için çukur bir kabın içine ılıtılmış süt alınır.
Üzerine maya eklenerek maya eritilir. Daha sonra toz şeker, margarin, tuz ilave edilir. Malzemeler yumuşak ve özlü bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Kabın üzeri kapatılıp, 45-60 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Süre sonunda hamurun hacmi iki kat artacaktır. Kaşar peyniri rendelenir. Sucuk ufak ufak doğranır. Beyaz peynir ezilerek sucuk, kaşar rendesiyle karıştırılır. Biberin çekirdekleri temizlendikten sonra iç malzemeye eklenir. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgâhta elle açılır. Ortasına hazırlanan iç malzemeden eklenip tercihe göre yuvarlak ya da ay şeklinde kapatılarak pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir. Tepsi dolduktan sonra yine tepsi mayası için yarım saat bekletilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. Tepsideki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilerek ısınmış fırına verilir. Poğaçaların altı üstü kızarana kadar fırınlanır.

Afiyet olsun.

21.01.2024 11:40:21
Domatesli Kaşarlı Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domatesli Kaşarlı Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Domatesli Kaşarlı Poğaça"
Sabah kahvaltısına kardeşlerimi davet etmeye karar verdim. Küçük kardeşim domatesli kaşarlı poğaçayı çok seviyor. Bu nedenle sitenizde yer alan domatesli kaşarlı poğaça yapmaya karar verdim. Ancak sitenizdeki malzemeleri kullandıktan sonra poğaça biraz kuruyunca inanılmaz derecede bir kuruma gerçekleşti. Acaba domatesli kaşarlı poğaça sürekli olarak taze kalması için ne yapmalıyım?
Leman . 07.10.2018 21:48:02

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024