Susamlı Kaşarlı Poğaça Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ister beş çayının yanına ya da çok özel misafirlerinize. Uygulama aşamalarına dikkat ederseniz hiç zorlanmayacağınızdan eminim. Puf puf kabaran, lezzetli ve yumuşacık poğaçalar hazırlamak istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemenizi öneririm.
Susamlı kaşarlı poğaça için malzemeler - Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı ılık su
- Bir çay bardağı ılık süt
- Yarım paket margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Bir paket kuru maya
- 2 adet yumurta
- Bit tatlı kaşığı şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç malzemesi- Dilediğiniz türde kaşar peyniri
Üzeri içi - Bir çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- Bir çay bardağı susam
- Hamur bezelerini açmak için biraz sıvı yağ
Susamlı kaşarlı poğaça yapılışı
Sütü ılık hale gelene kadar ısıtın. Bu mayanın çok çabuk kabarmasını sağlar. Ilık suyu, maya ve şekeri de süt ile karıştırarak 10 dakika kadar mayalanması için bir kenarda bekletelim. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Hafifçe ele yapışır bir kıvamı olmasına dikkat edelim. Hazırlanan hamuru yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Ayrı bir kapta kaşar peynirini rendeleyelim. Dilerseniz sade, dilerseniz farklı iç harçlarla hazırlayabilirsiniz. Bu sizin zevkinize kalmıştır. Başka bir kapta su ve pekmezi karıştırıp yayvan bir tabağa dökün. Ayrı bir tabağa da susamı koyun. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra susamlı kaşarlı poğaçayı yapmaya hazırız.
Hazırladığımız hamur mayalanmış ise, hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar halinde bezeleri yapın. Elinize biraz sıvı yağ alarak bu bezeleri daire şeklinde açın. Sıvı yağ kullanmamızın sebebi hamurun ele yapışmasını engellemek içindir. Çay tabağından biraz büyükçe açtığımız hamurun içine kaşar peynirini koyarak hafif elips şeklinde kapatıyoruz. Daha sonra önce pekmezli karışıma batırıp, sonrada her yerini susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Hamurlar bittikten sonra bir bıçak yardımı ile susamlı kaşarlı poğaçaların üzerine çizikler yapın. Ilık bir yerde mayalanması için bir yarım saat üzeri örtülü bir şekilde bekletin. Kabaran poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişmiş poğaçaları fırından çıkarın ve ön sıcaklığı geçinceye kadar bekledikten sonra ılık ılık servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 29.11.2018 23:53:32 Susamlı Kaşarlı Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Susamlı Kaşarlı Poğaça" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pek çok çeşidi olan en lezzetli yemektir. Her yörede pide farklı tarz ile yapılmaktadır, kullan... |  | Kaşarlı Patates Püresi | Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında ... |  | Kaşar Kaç Kalori | Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip olan kaşar peynirdir. Kaşar peynir yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit olarak tüketilir. Sabah... |  | Kaşar Peyniri | Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi, ve inek sütünden yapılan sarı renkli olan sert bir peynirdir. Kahvaltılarda kendi başına yenildiği gibi sandviç,... |  | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi ö... |  | Kaşar Loru | Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peynir altı suyundan elde edilen bir lordur. Kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suy... |  | Kaşar Peyniri Kalori | Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle kahvaltılar da tüketilir. Tabi sadece kahvaltılar da tüketilmez. Kaşar peynirinde bir çok ye... |  | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Yöresel peynirlerde lezzetleriyle her bölgeye hitap etmeye başlamıştır. Kaşar peyniri de o... |  | Kaşar | Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından oldukça yüksek ve kalsiyum, p... |  | Eski Kaşar | Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılmamış taze peynirin (teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak ... |  | Kaşar Çeşitleri | Kaşar Çeşitleri, Ülkemiz de besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe rengi koyulaşan sert bir peynir türü olan kaşar peyniri yurdumuzun bir çok yerinde üretimi yapılır ... |  | Taze Kaşar | Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlı... | | | Kaşarlı Makarna | | Kiremitte Kaşarlı Köfte | | Dilli Kaşarlı Tost | | Domates Soslu Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Ekmek | | Kaşarlı Poğaça | | Fırında Kaşarlı Tavuk Sote | | Fırında Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Patates | | Kaşarlı Yumurta | | Fırında Kaşarlı Patlıcan | | Fırında Kaşarlı Alabalık | | Kaşarlı Mantar | | Susamlı Kaşarlı Poğaça | | Güveçte Kaşarlı Tavuk | | Fırında Kaşarlı Mantar | | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk | | Kaşarlı Tost | | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | | Kaşarlı Patates Püresi | | Kaşar Kaç Kalori | | Kaşar Peyniri | | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | | Kaşar Loru | | Kaşar Peyniri Kalori | | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | | Kaşar | | Eski Kaşar | | Kaşar Çeşitleri | | Taze Kaşar | Popüler İçerik | Fırında Kaşarlı Alabalık Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bi... | Kaşarlı Mantar Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan bir çok çeşitler arasında... | Güveçte Kaşarlı Tavuk Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yoru... | Fırında Kaşarlı Mantar Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından y... | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet... | Kaşarlı Tost Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve ... | |