Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir tatlı su balıklarıdır. Kılçıkları az ve karın boşluğu da boş olduğundan dolayı eti fazla bir balıktır. Protein oranı olarak zengindir ve sağlıklı beslenmelerde tüketilmesi gereken bir gıdadır.
Özellikle B ve D vitaminleriyle beraber iyot ile fosfor oranınca da zengindir. Ülkemizin denizlerinde ve akarsularında alabalık çeşitleri bolca vardır. Mutfağımızda da bolca tüketilen alabalıkların çeşitli pişirme teknikleri vardır. Bunlardan en lezzetli olanlarından birisi de fırında kaşarlı alabalıktır.

Fırında kaşarlı alabalık için gerekli malzemeler

  • 3 tane alabalık
  • 2 tane domates
  • 1-2 tane patates
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 orta büyüklükte soğan
  • Tuz
  • 1 kaşık salça
  • 1 bardak su
  • Tereyağ (Yeterince)
  • 200 gram rendelenmiş kaşar

Fırında kaşarlı alabalık nasıl yapılır?


Önce fırında kaşarlı alabalık için ilk olarak balıklar iyice temizlenerek başları kesilir. Balıklar orta tarafından, baş kısmından kuyruğuna kadar ikiye bölünmeyecek bir biçimde kesilir. Patates, limon, soğan ve domatesler halka şeklinde kesilerek hazırlanır. Farklı bir kabın içerisinde sos malzemeleri karıştırılır ve balığın sosu hazırlanır. Yağlı kâğıt balıkların iriliğine göre kesilerek patatesler balıkların uzun kısmına paralel bir şekilde yan yana kâğıdın üstüne dizilir.
Fırça yardımıyla sos patateslerin üstüne sürülür. Balıklar soslu olan patateslerin üstüne konulur. Balıkların içerisine de olan sostan sürülür. Sos sürme işlemi bittikten sonra balıkların içerisine soğanlar ve domatesler konulduktan sonra bunlara da olağan sostan sürülür. Balıkların üst tarafları kapatılır ve sosla ve üstlerine limon dilimleri konulur. Yağlı kâğıtlara sarılarak pişirilmeye hazırlanmış olan balıklar daha evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Balıklar piştikten sonra fırındaki balık çıkartılır ve üzerine daha önceden rendelenmiş olan kaşarlar serpiştirilir ve balıklar 2 dakika kadar tekrar fırının içerisine konulur. Fırında kaşarlı alabalıklar servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

21.01.2024 14:16:38
Fırında Kaşarlı Alabalık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kaşarlı Alabalık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kaşarlı Alabalık"
Balık türleri ile süt ürünlerini birlikte pişirmemiz tehlikeli olmaz mı? Çünkü kaşar peyniri de neticede sütten yapılıyor. Korkuyorum açıkçası balık ile kaşarı birlikte tüketmekten. Siz de sağlıklı bir yöntem mi?
Hülya . 18.09.2018 13:42:35

Kaşarlı Yumurta

Kaşarlı yumurta, Günün en önemli öğünü kahvaltıdır bildiğiniz gibi. Kahvaltı yapmadan hiç kimse güne başlamanın iyi olduğunu söylemez. Hatta doktorlar bile m...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024