Önce fırında kaşarlı alabalık için ilk olarak balıklar iyice temizlenerek başları kesilir. Balıklar orta tarafından, baş kısmından kuyruğuna kadar ikiye bölünmeyecek bir biçimde kesilir. Patates, limon, soğan ve domatesler halka şeklinde kesilerek hazırlanır. Farklı bir kabın içerisinde sos malzemeleri karıştırılır ve balığın sosu hazırlanır. Yağlı kâğıt balıkların iriliğine göre kesilerek patatesler balıkların uzun kısmına paralel bir şekilde yan yana kâğıdın üstüne dizilir.
Fırça yardımıyla sos patateslerin üstüne sürülür. Balıklar soslu olan patateslerin üstüne konulur. Balıkların içerisine de olan sostan sürülür. Sos sürme işlemi bittikten sonra balıkların içerisine soğanlar ve domatesler konulduktan sonra bunlara da olağan sostan sürülür. Balıkların üst tarafları kapatılır ve sosla ve üstlerine limon dilimleri konulur. Yağlı kâğıtlara sarılarak pişirilmeye hazırlanmış olan balıklar daha evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Balıklar piştikten sonra fırındaki balık çıkartılır ve üzerine daha önceden rendelenmiş olan kaşarlar serpiştirilir ve balıklar 2 dakika kadar tekrar fırının içerisine konulur. Fırında kaşarlı alabalıklar servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.