Fırında Kaşarlı Mantar Sote

Fırında kaşarlı mantar sote; et yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşündüğüm bir tarif olan fırında kaşarlı mantar soteyi isterseniz et veya tavuk ekleyerek ana yemek haline bile getirebilirsiniz. Sadece fırında kaşarlı mantar sote yapıp yanına da bir et yemeği yaptınız mı başka hiçbir yemeğe gerek duymadan bir öğünü atlatmış oluyorsunuz.
İki yemekte birbirine çok yakışarak kendini tamamlıyor.

Mantar benim çok severek tükettiğim bir gıda değildir. Özellikle sade mantar veya bol mantarlı bir yemek varsa çok da yiyebileceğimi düşünmüyorum. Böyle olunca evde mantar pişirmek ayda yılda bir veya yemeklerin içerisinde çok az miktarda kullanılarak yapılıp yeniliyor. Yani ben sevmeyince evdekilerde mantarı pek tüketemiyorlar doğruyu söylemek gerekirse. Ama bu tarifi severek yapıp yediğimi söyleyebilirim. Çünkü bazen et veya tavuk ile bazen de mantarı çok az koyarak yemeği kendi yiyebileceğim gibi yaptığım doğrudur.

Fırında kaşarlı mantar sote için gerekli malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber (Bulamazsanız yerine yeşil ve kırmızı biber kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında kaşarlı mantar sote nasıl yapılır?


Öncelikle mantarlarımızı ince ince doğrayıp bir kenarda hazır bir şekilde bekletiyoruz.
Mantarlarımız beklerken kararmasın diye limonlu su içerisinde beklemesini sağlıyoruz. İlk olarak tavaya yağımızı koyup iyice kızgınlaşmasını sağlıyoruz. Bu esnada biz diğer taraftan soğanlarımızı doğruyoruz. Soğanlarımızın çok ince olmasına gerek yoktur. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tavaya alarak yağda biraz kavuruyoruz. Ardından renkli biberlerimizi de doğrayıp onları da tavaya alarak biraz kavuruyoruz. Sotelenmiş olan biberlerin üzerine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurulmasını sağlıyoruz. Mantarlarımızı da ekledikten sonra suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavurmaya bırakıyoruz. Suyunu çeken mantarlı karışımın üzerine domatesleri ve baharatları da ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra kavurma işlemini sonlandırıyoruz. Fırına gireceği için yemeğimizin tam olarak pişmesine gerek yoktur. Son olarak fırın kabımıza mantarlı karışımı boşaltıyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek 190 derece önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz. Yemeğimizin üzerindeki kaşarlar eriyince fırından alıyoruz.

Tarifimize et veya tavuk eklemek isterseniz, bunun için eti önceden pişirip ekleyebilir, tavuğu da soğanları kavurduktan sonra yemek ile soteleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:59:30
Fırında Kaşarlı Mantar Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kaşarlı Mantar Sote"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024