Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek olabilecek bir tariftir. Yapım aşaması kolay bir o kadar pratik olan bu yemeğin görünüş itibariyle sunumu harikadır. Özel günlerinizde fırında kaşarlı patates yemeği ile sofralarınızı donatabilirsiniz.
Günümüzde yaz kış bulunan patlıcan ile her mevsim canınız istediğinde yapabilirsiniz. Size bu tarifte 4 kişilik bir malzeme listesi hazırladık. Siz kişi sayınıza göre bunu azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kişi başı iki patlıcan olarak hesaplamaktır. İçerisinde et ya da kıyma olmadığından vejetaryan kişiler de tüketebilir. İçeriğinde bulunan bol miktarda kaşar peyniri ve sebzenin uyumu ile sağlıklı yemeğimizin yapımına geçelim,

Fırında kaşarlı patlıcan malzemeleri

  • 8 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri, maydanoz

Fırında kaşarlı patlıcan nasıl yapılır?


Yemeğimizin yapılışına patlıcanları alacalı soyarak başlayalım. Patlıcanları soyduktan sonra patlıcanın kalınlığında göre boyuna geniş olarak iki ya da üç parçaya bölün. Kararmasını önlemek amacıyla bol miktarda tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu patlıcanların acılığını alır, aynı zamanda yumuşak olmasını sağlar.
Suyunu süzdükten sonra kızartma aşamasında sıçramasını önlemek için kâğıt havlu yardımıyla güzelce kurutun. Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun ve ocakta patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcanların yağını almak için kâğıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Farklı bir tavada tereyağını ile domates rendesini güzelce pişirin. İçerisine kabuklarını soyduğunuz sarımsakları da ezip karabiber ve tuz ile pişirin. Şimdi fırında kaşarlı patlıcan yemeğinin bir araya gelmesine, fırın kabının alt sırasına önce dört tane patlıcanı koyun ve üzerine hafif domates sosu gezdirin. Bir üst sırasına kaşar dilimi koyup malzemeniz bitene kadar katlara devam edin. En üstte kalan domates sosunu döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kaşar eridikten sonra fırından alın ve üzerini çok az kaşar rendesi ve maydanoz yaprağıyla süsleyin. Fırında kaşarlı patlıcan yemeği hazır, afiyet olsun.

21.01.2024 17:13:56
Fırında Kaşarlı Patlıcan ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kaşarlı Patlıcan Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kaşarlı Patlıcan"
İyi günler, dün akşam karşı komşumuz bizi yemeğe davet etti, birbirinden güzel yemekler vardı fakat en beğendiğim fırında kaşarlı patlıcan gerçekten çok güzel bir tadı, lezzeti vardı. Daha önce bu yemeği ne yaptım nede yedim komsumdan tarifini istedim fakat vermedi acaba bilen birisi bana yardımcı olabilir mi?
Eftalya . 04.11.2018 09:27:16

Kaşarlı Yumurta

Kaşarlı yumurta, Günün en önemli öğünü kahvaltıdır bildiğiniz gibi. Kahvaltı yapmadan hiç kimse güne başlamanın iyi olduğunu söylemez. Hatta doktorlar bile m...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024