İlk olarak patatesleri yıkayın ve daha sonra kabuklarını ince ince soyun. Soymuş olduğunuz patatesleri yuvarlak bir şekilde doğrayın. Borcama veya fırın tepsisine yuvarlık doğarmış olduğunuz patatesleri eşit bir şekilde dizin. Karıştırma kabının içine yumurtayı kırın ve üzerine süt, sıvı yağ, kekik, tuzu ekleyip bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Süt karışımını patateslerin üzerinde gezdirin.
Sütlü patates karışımını daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında patatesleri çıkarmadan 5 dakika önce çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşarın yarısını eşit bir şekilde serpiştirin daha sonra garnitürü karışımını serpiştirin son olarak kalan kaşar rendesini serpin ve tekrar fırına atın. Fırında sütlü kaşarlı patates 5 dakika daha pişirdikten sonra fırında çıkarın ve sıcak sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.