Öncelikle malzemelerin hazırlığı ile başlayalım. Tavukları kuşbaşı olarak doğrayalım. Soğanları ince doğrayalım. Biberleri ortadan ayırmadan yuvarlak yuvarlak keselim ama çok iri parçalar olmasın.
Güveçte kaşarlı tavuk içerisinde biraz görünsün istiyorum. Sarımsağını iyice ezip doğrayalım. Şimdi yağı tavanın içerisine alalım ve hafif ısınınca soğanları atalım. Tahta bir kaşıkla soğanları hafiften öldürdükten sonra biberleri de ilave edelim. Biberler ile soğanlar biraz daha ölmüş olacak. Daha sonrasında tavukları ilave edelim ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Ayrıca suyunu bıraktığı zaman domatesleri de ilave edebilirsiniz. Bütün malzeme güzelce kavrulduktan sonra salça, sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırıyoruz ve çok sulandırmayacak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Hafiften koyu kıvamlı bir görünüm elde edeceğiz. Şimdi malzemeyi güveçlere aktarma işlemini yapacağız. Fazla kalırsa ertesi gün pilav üstü yapıp yiyebilirsiniz ya da ekstra yemek isteyenlere verebilirsiniz. Güveçlere döktükten sonra kaşar peynirini üzerlerine ilave ediyoruz. Bu arada fırını 200 derecede 5 dk. Kadar ısıtıyoruz. Isınan fırına tepsi ile yemeğimizi yerleştireceğiz ve üstü kızarana kadar sadece üstü ızgarayı kullanacağız. Kaşar peynirleri kızardı. Sunum yaparken maydanoz serpebilirsiniz.
Güveçte kaşarlı tavuk yemeğimiz artık hazır. Şimdiden ellerinize sağlık.