Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katmakta. Ben güveçte kaşarlı tavuk tarifini daha çok özel günlerde yapmaktayım. Çünkü hem porsiyon yapma derdi yok hem de sunumu daha güzel oluyor. Bu sayede ne kadar porsiyon yaptığımı da görmüş olmaktayım.
Güveçte kaşarlı tavuk anlatımına geçmeden önce malzeme listemizi yazalım.

Güveçte Kaşarlı Tavuk Malzemeleri

  • 800 gr tavuk but
  • 3 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber.
  • 100 gr rende kaşar peyniri
  • Doğranmış maydanoz. (Süsleme için)
  • 8 adet güveç kabı

Güveçte Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Öncelikle malzemelerin hazırlığı ile başlayalım. Tavukları kuşbaşı olarak doğrayalım. Soğanları ince doğrayalım. Biberleri ortadan ayırmadan yuvarlak yuvarlak keselim ama çok iri parçalar olmasın. Güveçte kaşarlı tavuk içerisinde biraz görünsün istiyorum. Sarımsağını iyice ezip doğrayalım. Şimdi yağı tavanın içerisine alalım ve hafif ısınınca soğanları atalım. Tahta bir kaşıkla soğanları hafiften öldürdükten sonra biberleri de ilave edelim. Biberler ile soğanlar biraz daha ölmüş olacak. Daha sonrasında tavukları ilave edelim ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Ayrıca suyunu bıraktığı zaman domatesleri de ilave edebilirsiniz. Bütün malzeme güzelce kavrulduktan sonra salça, sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırıyoruz ve çok sulandırmayacak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Hafiften koyu kıvamlı bir görünüm elde edeceğiz. Şimdi malzemeyi güveçlere aktarma işlemini yapacağız. Fazla kalırsa ertesi gün pilav üstü yapıp yiyebilirsiniz ya da ekstra yemek isteyenlere verebilirsiniz. Güveçlere döktükten sonra kaşar peynirini üzerlerine ilave ediyoruz. Bu arada fırını 200 derecede 5 dk. Kadar ısıtıyoruz. Isınan fırına tepsi ile yemeğimizi yerleştireceğiz ve üstü kızarana kadar sadece üstü ızgarayı kullanacağız. Kaşar peynirleri kızardı. Sunum yaparken maydanoz serpebilirsiniz. Güveçte kaşarlı tavuk yemeğimiz artık hazır. Şimdiden ellerinize sağlık.
22.01.2024 01:51:33
Güveçte Kaşarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Kaşarlı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Güveçte Kaşarlı Tavuk"
Misafirleimiz gelecek diye güveçte kaşarlı tavuk yapmaya karar verdim. Hazırlamış olduğum bu ana yemek inanılmaz derecede lezzetliydi. Görüntü itibariyle iştah açıcı bir görünüme sahipti. Ancak hazırlamış olduğu tavuklar güveç içinde baharatlarını tam almamıştı. Acaba güveçte kaşarlı tavuk yaparken hangi baharatları daha fazla atarsam tavuğum baharatlarını tam olarak içine çeker?
Nalan . 06.10.2018 17:30:31

Kaşarlı Yumurta

Kaşarlı yumurta, Günün en önemli öğünü kahvaltıdır bildiğiniz gibi. Kahvaltı yapmadan hiç kimse güne başlamanın iyi olduğunu söylemez. Hatta doktorlar bile m...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024