Kaşarlı Alabalık, balık özellikle omega-3 açısından çok faydalı olan beyaz etlerden bir tanesidir. Ayrıca içerdiği protein, mineraller ve vitaminler açısından zengin olan alabalık büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Çocuklar genellikle alabalığı kızartma olarak seviyor, ancak fırında domates, biber, mantar ve eşsiz lezzetteki tereyağı ile alabalığı pişirdiğiniz zaman inanın kızartmadan daha lezzetli oluyor.
Alabalık ve diğer balık çeşitleri gelişim çağında olan çocuklara yedirilmesi gereken en kıymetli besin maddelerinden birisidir. Öyle ki sadece çocuklar değil yetişkinler ve yaşlılarda her mevsim haftada en az bir kere olmak üzere mutlaka balık tüketmelidir. Balığın içerdiği omega-3 vücudun ihtiyacını karşılarken, zekâ gelişimi açısından çok büyük katkı sağlamaktadır. Alabalık yapılışı ile oldukça pratik olan en lezzetli akşam yemeklerinden bir tanesidir. Her mevsimde farklı balık çeşitleri tüketilmektedir. Özellikle mevsiminde bolca alabalık tüketmek sağlık için çok faydalıdır. Sizde daha sağlıklı bir şekilde ailenizi beslemek istiyorsanız, kaşarlı alabalığı pişirebilirsiniz. Hem görünüşü hem de lezzeti ile damak zevkinizi cezbeden bu mükemmel lezzetteki kaşarlı alabalığı hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Ayrıca fırında pişirilen alabalık kızartılan alabalığa oranla oldukça hafif oluyor.
Kaşarlı Alabalık İçin Gerekli Malzemeleri
1 adet taze alabalık
2-3 adet taze kültür mantarı
1 dilim kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Kaşarlı Alabalığın Nasıl Yapılır?
İlk önce alabalığın içerisini dikkatli bir şekilde temizledikten sonra yıkayalım.
Ardından alabalığı alüminyum folyoya ya da balığı pişirmek için kullanılan güvecin içerisine alalım. Aslında sağlıklı pişirmek ve daha lezzetli olması için mutlaka güveç kap kullanılmalıdır. Alabalığın içini güzelce aşırıya kaçmadan tuzlayın. Daha sonra tereyağının yarısını balığın içerisine parça parça koyalım. Sırada domatesi dilimleyin ve sivri biberin kökünü alıp ortadan kestikten sonra alabalığın içine yerleştirelim. Kalan tereyağını alabalığın üzerine küçük parçalar halinde sürelim. Önceden 230 dereceye ayarlanmış fırında alabalığın üstü tamamen kızarıncaya kadar iyice pişirelim. En son işlemde pişen alabalığın üzerine kaşar peynirini yerleştirelim ve kaşar peyniri alabalığın üzerinde eriyinceye kadar birkaç dakika daha fırında pişirelim. Nar gibi kızaran kaşarlı alabalığı fırından çıkaralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 08:14:25
Kaşarlı Alabalık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
İyi günler ben balık yemeyi çok seviyorum mutlaka ayda bir balıkçıya gidiyorum veya kendim evde yapıp yiyorum. Kiremitte kaşarlı alabalık çok seviyorum. Acaba evde bende de bir güveç alıp içine alabalık koyarak kaşar peynirinide üzerine sersem aynısı gibi olur mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Aysema . 02.09.2018
Hacer : Aysema hanım kaşarlı balık yapımı kolay ve lezzetli olan bir balık türüdür. Size tavsiyem kiremitte kaşarlı balığı evdeki fırına sürmeyin. Şayet imkanınız varsa hazırlamış olduğunuz kaşarlı balığı mahallenizde bulunan fırına gönderin. Ateş fırınında yirmi dakika kadar piştikten sonra lezzetine doyulmaz. Ayrıca ateş fırını yemeğe ayrı bir lezzet ve tat katmaktadır. 01.10.2018 21:10:12
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024