Kaşarlı Karnabahar

Kaşarlı Karnabahar, kendine has bir tadı olan, lezzetli ve hafif yemekler listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Karnabahar sebze yemeklerinde genellikle kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Tat bakımından çok iddialı olduğu söylenemez fakat sağlık açısından tüketilmesi gereken bir sebzedir. İçerdiği sülfür sayesinde vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Karnabahar turpgiller arasında yer alır. C ve K vitamini ve potasyum, magnezyum bakımından son derece zengin bir besindir. Karnabahar kalp sağlığı için çok faydalı bir sebzedir, kalp ve kardiyovasküler sistemi korur. Anne adayları için karnabahar çok önemlidir. İçerisinde folik asit, A ve B vitamini olduğundan dolayı bebeğin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Kaşarlı karnabahar yemeği hafif bir yemek olduğundan ramazan günlerinde de sıklıkla tüketilebilir. Kadınların gün gibi toplantılarında da kaşarlı karnabahar yemeğinde az miktarda kalori olduğundan ön sırada yer alır.

Kaşarlı Karnabahar Malzemeleri

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tane yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?


Karnabaharları çiçek çiçek kopartıp bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Temizlendiklerinden emin olduktan sonra tencereye karnabaharların üzeri kapanana kadar su koyuyoruz, üzerine de tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.

Derin bir kabın içinde kaşar peyniri haricinde tüm malzemeler karıştırılır. Haşlanmış karnabaharları hazırlanan sosa batırıyoruz ve tabanı yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz (Sos fazla gelirse karnabaharların üzerine dökülebilir). İsteğe göre üzerine 2-3 tatlı kaşığı tereyağı koyulabilir. 150-200 derecede 20-25 dakika fırında pişiriyoruz. Daha sonra fırından alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür ve kaşarın erimesi için 10 dakika kadar tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyince fırından alınır ve servise hazır hale gelir.

Sunum; Kaşarlı karnabahar sunumunu yaparken sunum tabağını daha zengin bir görünüm kazanması ve doyurucu olması için yemeğin yanına domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşil sebzeler koyulursa güzel bir sunum olacaktır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 15:16:10
Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Karnabahar"
Karnabahar sebzesi hem vitaminli hem de çok besleyici bir sebzedir. Kaşarlı karnabahar sebzesi tarifini arıyorum fakat hazırlanışı hakkında bilgi bulamadım. Kaşarlı karnabahar sebzesinin yapılışı için hangi malzemeler kullanılmalıdır ve ölçüleri nasıl olmalıdır? Kaşarlı karnabahar sebzesinin hazırlanışı nasıl yapılmalıdır? Ayrıca karnabahar sebzesinde hangi vitaminler bulunuyor? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fulya . 28.09.2018 11:48:48

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024