Kaşarlı Karnabahar, kendine has bir tadı olan, lezzetli ve hafif yemekler listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Karnabahar sebze yemeklerinde genellikle kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Tat bakımından çok iddialı olduğu söylenemez fakat sağlık açısından tüketilmesi gereken bir sebzedir. İçerdiği sülfür sayesinde vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Karnabahar turpgiller arasında yer alır. C ve K vitamini ve potasyum, magnezyum bakımından son derece zengin bir besindir. Karnabahar kalp sağlığı için çok faydalı bir sebzedir, kalp ve kardiyovasküler sistemi korur. Anne adayları için karnabahar çok önemlidir. İçerisinde folik asit, A ve B vitamini olduğundan dolayı bebeğin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Kaşarlı karnabahar yemeği hafif bir yemek olduğundan ramazan günlerinde de sıklıkla tüketilebilir. Kadınların gün gibi toplantılarında da kaşarlı karnabahar yemeğinde az miktarda kalori olduğundan ön sırada yer alır.
Kaşarlı Karnabahar Malzemeleri
1 adet büyük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
3 tane yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabaharları çiçek çiçek kopartıp bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Temizlendiklerinden emin olduktan sonra tencereye karnabaharların üzeri kapanana kadar su koyuyoruz, üzerine de tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
Derin bir kabın içinde kaşar peyniri haricinde tüm malzemeler karıştırılır. Haşlanmış karnabaharları hazırlanan sosa batırıyoruz ve tabanı yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz (Sos fazla gelirse karnabaharların üzerine dökülebilir). İsteğe göre üzerine 2-3 tatlı kaşığı tereyağı koyulabilir. 150-200 derecede 20-25 dakika fırında pişiriyoruz. Daha sonra fırından alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür ve kaşarın erimesi için 10 dakika kadar tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyince fırından alınır ve servise hazır hale gelir.
Sunum; Kaşarlı karnabahar sunumunu yaparken sunum tabağını daha zengin bir görünüm kazanması ve doyurucu olması için yemeğin yanına domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşil sebzeler koyulursa güzel bir sunum olacaktır.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 15:16:10
Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Karnabahar sebzesi hem vitaminli hem de çok besleyici bir sebzedir. Kaşarlı karnabahar sebzesi tarifini arıyorum fakat hazırlanışı hakkında bilgi bulamadım. Kaşarlı karnabahar sebzesinin yapılışı için hangi malzemeler kullanılmalıdır ve ölçüleri nasıl olmalıdır? Kaşarlı karnabahar sebzesinin hazırlanışı nasıl yapılmalıdır? Ayrıca karnabahar sebzesinde hangi vitaminler bulunuyor? Detaylı olarak bilgi verir misiniz? Fulya . 28.09.2018 11:48:48
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024