Kaşarlı Lahmacun

Kaşarlı Lahmacun, her yaş grubunun özellikle çocukların severek yemiş oldukları bir pide çeşididir. Çok pratik bir yapımı olan bu enfes lezzetli kaşarlı lahmacunun hazırlanması da 5 dakika süren ve pişirilmesi de bir o kadar kısa olan çıtır, çıtır lezzetiyle sevilerek tüketilen ve özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezlerindendir. Sabah kahvaltılarında ve diğer öğünlerde sevilerek tüketilen bir kıymalı pide çeşididir.
Bu lezzetli pideyi dışarıdan hazır alabileceğimiz gibi evlerimizde de yapabileceğimiz çok kolay bir tarihtir. Şimdi kaşarlı lahmacun için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedeceğim.

Kaşarlı Lahmacun İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • Lavaş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kaşarlı lahmacun nasıl yapılır?


Kaşarlı lahmacun için ilk önce hazırlamış olduğumuz kıymayı alırız kıymanın içerisine kuru soğanın bir tanesini ince, ince kıyarız daha sonra kıyma ve soğanlarımızı teflon tavaya koyarak kısık ateşte kavurmaya başlarız. Beş dakika kadar kavurduktan sonra tava içerisine yeşil biberlerimizi ince, ince doğrar ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayarak tavamızın içine ilave ederiz. Beş dakika kavurduktan sonra biberler ve domatesler öldükten sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ilave ederek güzelce karıştırırız.
Daha sonra kaşarlı lahmacun harcımızı ocaktan alırız. Harcımızın biraz soğumasını bekleriz ve kaşarlı lahmacun yapacağımız lavaşları tezgâh üzerine koyarız hazırlamış olduğumuz kıyma harcımızı lavaşların üzerine her tarafı kapanacak şekilde dökeriz. Sonra üzerine rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini kıymalı lavaşların üzerine serperiz. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı lahmacun hamurunu teflon tavada kısık ateşte lahmacun üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişiririz. Burada önemli olan kaşarlı lahmacunları pişirmiş olduğumuz tavanın ağzının kapalı olmasıdır. Sırası ile pişirmiş olduğumuz kaşarlı lahmacunları servis tabağına alarak önceden hazırlamış olduğumuz maydanozları ve kuru soğanı ince, ince kıyarak kaşarlı lahmacunun üzerine koyarak servis yaparız. Kaşarlı lahmacunları soğumadan sıcak servis yapılması lezzeti bakımından önemlidir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:57:52
Kaşarlı Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Lahmacun"
Merhaba ben de kaşarlı lahmacun yapmak istiyorum ilk defa deneyeceğim lahmacun çıktıktan sonra sıcak iken üzerine kaşar eklesem olur mu? Kaşarla fırına versem kaşar içine karışıp yanmaz mı?
Nida . 03.11.2018 19:25:43

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024