Kaşarlı Makarna

Kaşarlı makarna, mutfakların vazgeçilmez olan besleyici yemeklerinden biridir makarna birçok çeşidiyle herkes tarafından sevilerek tüketilir. Vücut için yararlı mineraller bulunmaktadır, fakat makarna tüketiminde biraz dikkatli olunmalıdır. Makarna karbonhidrat bakımından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Pratik yapılması birçok mutfak hanımının kurtarıcısı olarak bilinir.
Kişilerin damak zevkine hitaben çok farklı ve çeşitli yapılabilir. Kıymalı, kaşarlı domatesli, sebzeli, gibi daha birçok çeşidiyle sevilerek tüketilmektedir. Makarna protein, fosfor ve demir bakımından oldukça zengindir, içinde bulunan vitaminler B1-B2 ve A grubu olmak üzere kişilerdeki vitamin ihtiyacını karşılar. Makarna karbonhidrat olması durumunda üzerine eklenen kaşarla kalorisini yükseltir. Kaşarlı makarna oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır.

Kilo problemi yaşamak istemiyorsanız makarnayı yaparken kullanacağınız yağ ve sosu ayarlayabilirsiniz. Kaşarlı makarna birçok mutfakta yerini eşsiz lezzetiyle alırken tüketilen makarna uzun süre açlık hissi verdirmez. Kaşarlı makarna tüketilmesi durumunda kesinlikle ekmek tüketilmemelidir. Ayrıca bol kaşarlı makarnaya aile bireylerinin yok demesine imkân yoktur. Şeker hastalığı riskini azaltma özelliğine de sahip olan makarna yapılacak soslarla daha iştah açmaktadır. Birçok hastalığı dengede tutan makarnanın enerjiye dönüştüğü ve insan vücuduna birçok faydası vardır.

Kaşarlı makarna için gerekli malzemeler

  • 1 paket makarna tercih edilen şekilde
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kaşarlı makarna nasıl yapılır?


Geniş bir tencere içine bir litre su konularak makarna haşlanır, haşlanırken makarnaya tuz ilave edilir.
Yaklaşık 20 dakikada makarna pişer ve suyu süzülür. Başka bir tencere içine sıvı yağ konularak domates eklenip kavrulur. Kavrulan domates üzerine baharatlar atılarak haşlanıp süzülen makarna tencereye ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra üzerine kaşarlar dökülerek bir borcama boşaltılır. İsteğe göre fırına verilir. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15 dakika fırınlanır, tercih edilmezse fırında makarnanızı bol kaşarlı yenmeye hazırdır. Üzeri kızarıncaya kadar ara, ara kontrol edilmelidir. Pratik olan kaşarlı makarnanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

21.01.2024 22:48:15
Kaşarlı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Makarna Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Makarna"
Merhaba ben kaşarlı makarna yapacağım ama ilk defa yapacağım. Acaba üzerinde kaşar kızarana kadar beklerse kalıp gibi olur ve lezzetli olmaz diye korkuyorum. Nasıl yapmalıyım acaba kızarmadan fırından çıkarsam olur mu
Maksum . 18.09.2018 20:26:30

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024