Kaşarlı Mantar Sote

Kaşarlı Mantar Sote, bizim aile tarafından çok sevilen farklı bir lezzettir. Lezzeti konusunda oldukça başarılı olan bu tarifi sizlerle de bu yüzden paylaşmak istedim. Ben özellikle bu lezzetli tarifi et yemeklerinin yanına yapıyorum ve gerçekten de çok yakışıyor. Eğer ki menümde et yemeği var ise hemen yanına kaşarlı mantar soteyi yapıyorum ve böylelikle ekstra olarak pilav ve makarna yapmaya gerek kalmıyor.
Şimdi lezzeti konusunda garanti verdiğim kaşarlı mantar sote nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Kaşarlı Mantar Sote malzemeleri

  • Bir paket temizlenmiş kültür mantarı (Yaklaşık olarak 400 gram)
  • Üç adet orta boy domates
  • Üç adet yeşil sivri biber
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı iki diş sarımsak
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı sofra tuzu
  • Bir çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?


İlk olarak mantarları temiz bir şekilde yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Yeşil sivri biberleri ortadan ikiye ayırın çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğramaya başlayın. Daha sonra uygun bir tava içerisine tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı alın ve üzerine ince doğramış olduğunuz biberleri ekleyerek ocağın üzerine alın kavurmaya başlayın. Bir yandan da üç adet domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Biberlerin kavrulduğunu gördüğünüz esnada doğranmış olan domatesleri ilave edin.
Domates ve biberler kendi suyuyla pişerken sizde o sıra da mantarları çok küçük olmayacak şekilde şerit şeklinde doğrayın domates ve biberler piştikten hemen sonra mantarları ilave ederek pişirmeye bırakın. Mantarlar sulanan bir sebze olduğu için ayrıca su ilavesi yapmayın. Mantarlar kendi suyun salıp çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Mantarlarda piştikten sonra domates salçası ilave ederek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sarımsak seviyorsanız bu esnada sarımsak ilavesi yapabilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ben sunuma önem verdiğim için ben mantar soteyi toprak güveçlere pay ettim sizde bu şekilde yapabilirsiniz bu karışımla dört adet güveç çıktı. Servis etmeye yakın mantar sotenin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edin ve yaklaşık olarak beş dakika kadar fırında tutun. Fırından çıkar çıkmaz ana yemek ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 14:33:51
Kaşarlı Mantar Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Mantar Sote Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Mantar Sote"
Misafirlerime kaşarlı mantar sote yapmak istiyorum. Fakat şimdiye kadar hiç denemedim. Kaşarlı mantar sote için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kaşarlı mantar sote için kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Kaşarlı mantar sotenin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Mantarlar pişerken çok fazla sulanır mı? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Ela . 07.10.2018 23:08:50

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024