Kaşarlı Menemen

Kaşarlı Menemen, özellikle pazar sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir yemek türüdür. Biberin domatesin ve kaşarın mükemmel buluşması sonucunda oluşan kaşarlı menemen günün her saatinde her öğününde yenilebilecek sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle pratik yapılışı ve her evde bulunabilen malzemeler ile yapılması da menemenin artı bir özelliğidir.
Şimdi sizlere kaşarlı menemen yapımında gerekli olan malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım.

Kaşarlı Menemen İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 Adet büyük boy domates
  • 5 Adet sivri biber
  • 2 Adet yumurta
  • 4 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 Gram kaşar

Kaşarlı Menemen Nasıl Yapılır?


Öncelikle kaşarlı menemen için hazırlamış olduğumuz sivri biberlerimizi ince yuvarlak şekilde doğrarız ve sonrasında domateslerimizi de küp doğrayarak bir kenara alırız. Daha sonra menemenimizi yapmak istediğimiz teflon tavamızı alarak ocak üzerine koyarız ve içerisine sıvı yağımızı ilave ederek kısık ateş de sıvı yağın kızmasını bekleriz. Yağımız iyice kızdıktan sonra ilk önce doğramış olduğumuz biberlerimizi tava içerisine ilave ederiz. Menemenin yapılmasında püf nokta olarak malzemelerin sıralaması önemlidir. Yaklaşık 10 dakika kadar biberler pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra kabuklarını soyarak doğradığımız domateslerimizi de tavamızın içerisine ilave ederiz ve bir tatlı kaşığı biber salçasını da koyarak karışımımızı kavurmaya başlarız.
Daha sonra tavamızın içerisine tuzumuzu da ilave ederek malzemelerin iyice pişmesini sağlarız. Malzemeler pişmeye yakın rendelemiş olduğumuz kaşar peynirleri tavamızın üzerine ilave ederiz ve kaşar peynirleri eriyene kadar kısık ateşte bekletiriz. Kaşarlar eridikten sonra üzerine yumurtaları da kırarak bir kaşık yardımıyla yumurtaların akının pişmesini menemenin araların açarak sağlarız. Yumurtaların sarısının dağılmamasına dikkat edelim ve son olarak kaşarlı menemenimizin yumurtaları da piştikten sonra servise hazırdır. Sıcak servis edilmesi uygun olacaktır. Bazı kişiler kaşarlı menemen piştikten sonra tavadan servis tabağına almaktadır benim tavsiyem kaşarlı menemeni servis tabağında değil de kendi tavasında sofraya almanız lezzeti bakımından daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:13:53
Kaşarlı Menemen ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Menemen Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Menemen"
İyi günler. Ben üniversiteyi kazandığımdan beri ekseriyete menemen yemeklerini tercih ediyorum. Bu yüzden bana rutin gelen bu melemen yemeği bende bıkkınlık oluşturmaya başladı. Ama menemenden de vazgeçemiyorum Bu yüzden kaşarlı menemen yapmaya karar verdim. Bunun için kaşarlı menemen yapabilmek için tam olarak hangi malzemeleri ve ne şekilde kullanmam gerekir.
Sülasi . 04.10.2018 22:40:53

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024