Kaşarlı Patates Kızartması, özellikle çocukların çok severek ve beğenerek yedikleri bir kahvaltı türü yemektir. Kahvaltı dedik ama kaşarlı patates kızartması diğer öğünlerde de rahatlıkla yiyebileceğiniz yemektir. Sadece çocuklar değil çoğu yetişkin insanların da çok sevdiği aşikardır. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan patates kızartması çok yağlı kızartmalara alternatif olarak tercih edilen kaşarlı patates kızartması çok sevilen bir yiyecektir.
Kaşarlı patates kızartması biraz zahmetli olsa da yine de yapılışı pratiktir. Şimdi sizlere kaşarlı patates kızartmasının yapılması için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapılacağından bahsedelim.
Kaşarlı Patates Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
3 Adet büyük boy patates
300 Gram rendelenmiş kaşar
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kekik
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşarlı Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Kaşarlı patates kızartması yapmak için patateslerin kabuklarını soyarız. Burada dikkat edilmesi gereken patates kabuklarının ince soyulmasıdır. Daha sonra soymuş olduğumuz patatesleri bir rende yardımıyla rendeleriz. Rendelenmiş olduğumuz patatesleri derince bir kap içerisine alırız ve üzerine kekik ve tuzumuzu ilave ederek güzelce karıştırırız. Patatesler rendelendiğinden sulanacaktır suyunu bırakan patateslerin suyunu elimizde sıkarak akıtırız. Tava içerisine yağ koyarız yağ çok fazla kızmadan hazırlamış olduğumuz patateslarin yarısın tavaya döşeriz ve üzerine bir sıra rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri ile kapatırız.
Daha sonra geriye kalan patatesleride güzelce kava üzerindeki kaşarlar kapanacak şekilde ilave ederiz. Kısık ateşte olan ocağımızın üstüne koyarız ve kısık ateşte kızartmaya başlarız. Özellikle patateslerin ön ve arka kısımlarının iyice kızarmasına dikkat ederiz. Bu kızartma esnasında ocak ısısı çok fazla harlı yanmamalıdır. Çünkü yüksek ateşte patateslerin üst kısmı pişer iç kısımları çiğ kalır. Kısık ateşte patateslerimizi çıtır bir hal alana kadar pişiririz. İki patates arasındaki Kaşarların nasıl eridiğini göreceksiniz. Böylelikle kaşarlı patates kızartmanın servise hazırdır sıcak servis etmeniz uygun olacaktır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 17:14:10
Kaşarlı Patates Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar ben kahvaltı için gelecek olan misafirlerim için farklı tarifler yapmak istiyorum bu tarifı de denemek istiyorum fakat rendelenmiş patates pişerken iç kısmı pişmez çiğ kalır diye korkuyorum bu nedenle tavanın tamamına yeleştirmeyi düşünmüyorum onun yerine yemek kaşığı kadar eklesem o iyice kızarsa sonra kaşar eklesem olur mu Nuhcan . 28.10.2018 14:12:25
Mircan : Biraz çiğ kalabilir ama çok lezzetli bi tarif. Ben de evde patates rendeliyorum yumurta kırıp toz biber tuz birazda un ekleyip çarpıyorum. Sonra ince krep tavasina dokup pisiriyorum. Çevirip diger tarafida pisiriyorum hafif kızarıyor alıp kesiyorum kare kare servise hazır. 01.11.2018 22:51:00
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024