Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide, özellikle işyerlerinde öğle arası yemeklerde veya akşam mesailer de sık sık tüketilmekte. Ev hanımları da genellikle sabah kahvaltılarında tüketmektedir. Kaşarlı pidenin kalori değeri ve besin değeri çok yüksek. Diyetisyenlerin kara listesinde yer almakta. Diyet yapanların kesinlikle tüketmemesi gereken bir pide çeşididir.
Kaşarlı pide doğu bölgesinde ait bir lezzettir. Kaşarlı pidenin doğu bölgesinde sık sık tüketime sebebi ise taş fırınların olmasıdır. Kaşarlı pidenin birden çok çeşidi vardır ama genelde kaşarlı pide sık sık tüketilmekte. Kaşarlı pidenin iki püf noktası vardır. Bunların biri pidenin hamurunun iyi mayalanmış olması, diğeri ise fırında iyi pişirilmesidir. Peki Kaşarlı pide nasıl yapılır birazda ondan bahsedelim.

Kaşarlı Pide Malzemeleri

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un

İç Harcı için

  • 250 gram kaşar peyniri
  • 100 gram tereyağı

Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?


Pide yapımına ilk olarak hamurunu yapmakla başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine süt, şeker, maya, tuz ekleyip eliniz mayayı ezin. Süt karışımı köpük, köpük olduktan sonra yumurta ve suyu da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanırken pidenin iç harcını hazırlayalım. Derin bir kabın içine kaşarı rendeleyin. Daha sonra donmuş tereyağını da rendeleyin. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayalım ve hamur bitene kadar bu işlemi yapalım. Temiz bir tezgâha ve ekmek açma tahtasının üzerine un serpiştirerek merdane yardımında 15 cm uzunluğunda açın. Açmış olduğumuz hamurun kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşar rendesini eşit bir şekilde serpiştirin. Kalan kenar boşluklarını iç harcın dökülmesini engellemek için elinizi suya batırın ve kıvırın. Kıvırmış olduğunuz pidelerin karşılıklı uçlarında tutup hafifi çekin ve pide şekli verin. Yuvarlamış olduğumuz hamuru iç harcı bitene kadar devam edin. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı pideleri daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan kaşarlı pideleri fırında çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 05:15:03
Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Pide"
Merhaba bahsettiğiniz gibi kaşarlı pideyi yaptım ve soğumaya bıraktım ancak 15 dk sonra neredeyse taş gibi oldu bıçakla bile zor dilimledim acaba hamuru mu yapamadım kıvamı neden tutmadı
Kayraalp . 05.09.2018 13:07:55

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024