Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça yapmak artık çok kolay. İlkokula giden çocuklar için poğaça beslenme çantalarının olmazsa olmazıdır. Altın günlerinde hanımların vazgeçmediği yiyeceklerin başındadır. Kahvaltıların kurtarıcısıdır. Bir fırının önünden geçerken burnunuza mis gibi fırından yeni çıkmış poğaça kokusu gelir. Artık bu kokuyu evinizde de hissedebilmek için çok fazla bir şeye ihtiyacınız yok.

Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler

  • Bir çay bardağı ılık su
  • 10 gramlık Bir paket instant maya
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Bir adet yumurta beyazı
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Beş su bardağı un
  • Streç Film

Kaşarlı Poğaça Üzeri için

  • Bir adet yumurta sarısı
  • Yeteri miktarda çörek otu

İçi için

  • Kaşar rendesi
Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle genişçe bir kapta ılık suyu ve şekeri iyice karıştırın ve üzerine mayayı koyup karıştırmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu üzerine azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamurun üzerini streçle kaplayın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bir saatin ardından hamur mayalandıktan sonra hamurdan ufak top büyüklüğünde parçalar koparın.
Bu parçaları hafif unlu zemine yaydırarak açın. Açtıktan sonra hamurun ortasına kaşar rendesi koyup ortasından kapatın.

Bir tepsiye yağlı bir kâğıt serin. Hamurun kapattığımız yeri altta kalacak şekilde yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye hamurları aralık bırakarak dizin. Tepsiye dizdikten sonra poğaçaları tekrardan on beş dakika kadar mayalanmaya bırakın. On beş dakikanın sonunda poğaçaların üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve bıçağın keskin olmayan tarafıyla derin olmayan kesikler atın. Daha sonra da bu kesiklerin üzerine gelecek şekilde çörek otu serpin. Dilerseniz poğaçanın ortasına çekirdeği çıkarılmış ve kesilmiş zeytin de bırakabilirsiniz. Ayrıca çok ufak dilimler halinde kesilmiş domates de bırakabilirsiniz. Fırınımızı 190-200 derecede çalıştıralım. 190 derecede ısınmış fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakın.

Dilediğiniz kadar mis gibi kokan kaşarlı poğaçanız oldu. Yumuşacık ve ağızda eriyen bu lezzeti artık istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Mis gibi kokan kaşarlı poğaçaları ister pazar kahvaltılarınızda ister de altın günlerinizde afiyetle yiyebilirsiniz. Kaşarlı poğaçalarınızın sıcaklığı evinize yansısın.

Afiyet olsun.

20.01.2024 17:29:48
Kaşarlı Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Poğaça"
Kaşarlı poğaçacı tarifinizi beğendim ve deneyeceğim şimdi yalnız kaşarlı poğaça yapıldıktan sonra pişme esnasında dışarı taşarak içerisindeki kaşarın yarısı dışarı akıyor. Bunun yerine beyaz peynirli poğaça yapsam olmaz mı?
Asena . 30.09.2018 08:12:49

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024