Kaşarlı Simit

Kaşarlı Simit, simit özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. İster sade olarak ister tarifimizde olduğu gibi kaşarlı ya da sucuklu ve zeytinli olarak da hazırlanabilir. Damak zevkine göre çikolatalı olarak da hazırlanabilir. Simit oldukça sevilen ve tüketilen bir yiyecektir. Simidin içine kaşarın girmesiyle hem lezzeti hem de besleyici özelliği artar.
Pastanalerden ya da fırınlardan rahatlıkla temin edilebilir. Ayrıca sokaklardaki seyyar satıcılar tarafından el arabası içinde de satılır. Ancak yapımı oldukça kolay için evde de hazırlanabilir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Yanına en çok çay yakışır. O nedenle çay ile servis edilmesi tavsiye edilir.

Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3-4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket insant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su

İçi için

  • 250 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram dilimlenmiş sucuk

Üzeri için

  • 1 çay bardağı üzüm pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam
Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Kaşarlı simit tarifinde önce hamur hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir karıştırma kabının içine elenmiş un, maya, toz şeker ve tuzu konulur. Tüm malzemeler kuru haldeyken iyice karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş ılık su ilavesi yapılarak hamur yoğrulmaya başlanır. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir.
O nedenle hamurun çok sertleşmemesi için çok yoğrulmaması gerekir. Hazırlanan hamurun üzeri streçlenerek yaklaşık 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yazın havalar sıcak olduğu için hamuru mayalamada sorun yaşanmaz. Ancak kış aylarında havalar soğuduğu için hamurun mayalanması için mutlaka sıcak bir yerde bekletilmesi gerekir. Hamur mayalanma için beklerken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir kabın içinde su ve pekmez karıştırılır. Ayrı bir kaba susam konulur. Kaşarlı simit için fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Mayalanan hamurdan eşit parçalar koparılır. Her biri yuvarlanır ve avuç içinde açılır. İçine kaşar ve sucuk konularak kenarları birleştirilir. Önce pekmeze sonra susama batırılarak fırın tepsisine dizilir. Her bir hamur parçası için aynı işlem uygulanır. Kaşarlı simitlerin üzeri bıçak ile çok derin olmayacak şekilde ince çizikler ile çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kaşarlı simitler sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
22.01.2024 00:37:40
Kaşarlı Simit ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Simit Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Simit"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024