Kaşarlı Tavuk Sarma, tavuk her yaştan herkesin en çok severek tükettiği besin maddesidir. Ayrıca tavuğu istediğiniz her türlü malzeme ile ilave ederek pişirebilirsiniz. Kaşarlı tavuk sarma özellikle yapılışı oldukça pratik olduğu için çalışan pek çok hanımı akşam eve geldiği zaman yemek hazırlama konusunda oldukça yardımcı olmaktadır. Tavuğu fırında, kızartarak, yemeklerin içinde ya da çorbaların içerisinde kullanarak birbirinden lezzetli yemekler hazırlamak mümkündür.
Tavuk protein açısından en zengin olan ve çok sağlıklı bir gıdadır. Çoğunlukla tavuk en çok çocukların severek ve beğenerek tükettiği yemek türünden birisidir. Kaşarlı tavuk sarma hem görünümü hem de lezzeti ile gerçekten çok güzel bir yemek oluyor. Ayrıca pratik olarak hazırlandığı için akşam yemeğine gelen sevdiklerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Besin değeri yüksek olan kaşarlı tavuk sarma oldukça besleyicidir.
Kaşarlı Tavuk Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
4 adet tavuk göğsü
4 dilim salam ya da jambon
4 adet ince dilimlenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta (Çırpılmış olacak)
1 kâse galeta unu
1 kâse un
Yeterli miktarda tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Kaşarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Öncelikle kasaptan alırken tavuk göğüslerini açarak inceltmesini rica edelim. Ardından eve geldiğinizde siz istediğiniz inceliğe göre evde ayarlayabilirsiniz. Daha sonra inceltilmiş tavuk göğüslerinin önünü ve arkasını tuz ve karabibere serperek lezzetlendirin.
Hazırladığımız tavuk göğüslerini mutfak tezgâhının üzerine serelim, tam orta kısmına dilimlediğimiz kaşar peyniri ile salamı yerleştirerek rulo şeklinde saralım. Tavuk göğüslerinin açılmaması için tepesinde bir tane kürdan batıralım. Diğer tavuk göğüslerini de aynı şekilde hazırlayalım. Sardığımız tavukları ilk önce una, ardından çırpılmış yumurtaya batıralım ve en son galeta ununa batıralım. Daha sonra tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyalım ve ısındıktan sonra hazırladığımız tavuk göğüslerini önlü arkalı yağda kızartalım. Kızarttığımız tavukları yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlı tavuk sarmayı yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Ardından fırında pişen kaşarlı tavuk sarmayı isteğe göre dilimleyerek ya da bütün olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:27:55
Kaşarlı Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba ben kaşarlı tavuk sarma yaptım ama kapatamadım sarmalarım açılıyor şimdi tekrar deneyeceğim nasıl yapmam gerekli sararken ne dikkat etmeliyim? Hacer . 01.11.2018 12:18:05
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024