Kaşarlı Tavuk

Kaşarlı tavuk; Kaşar koyun sütünden elde edilen sarımtırak renkte ve her şekilde üretilen yağlı bir peynirdir. Tavuk ise beyaz et grubuna ait olan ve protein bakımından zengin bir içeriğe sahip olan bir et çeşididir. Kaşarlı tavukta kullanılan et tavuğun göğüs kısmı ile yapılmaktadır. Buda az yağlı göğüs etinin kaşar ile yumuşatılarak marine edilmesini ve kuru düşmemesini sağlaması açısından muhteşem bir ikili oluşturur.
Besleyiciliğinin yanında misafirlere de gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz kaşarlı tavuk yemeği hem görsel olarak hem de lezzet olarak yemekten zevk alınacak yemek çeşitlerindendir.

Kaşarlı tavuk malzemeleri

  • Bir adet tavuk göğsü,
  • İki adet patates,
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ,
  • İki adet sivri biber,
  • İki adet domates,
  • Üç diş sarımsak ezilmiş,
  • Bir çorba kaşığı dolusu domates salçası,
  • Yarım çay bardağı su, bir tutam kekik,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir kâse rendelenmiş kaşar peyniri,

Kaşarlı tavuk nasıl yapılır?


İlk olarak yapılacak olan alınan göğüs etinin kuşbaşı halinde doğranmasıdır. Daha sonrasında derin bir tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek içerisine tavuk etleri yerleştirilerek pişene kadar kavrulur. Et suyunu çekip istenen pişim kıvamına geldiğinde üzerine önceden doğranan biber, sarımsak ilave edilir ve pişene kadar normal ateşte bırakılır. Daha sonra içerisine salçada eklenerek tekrar karıştırılır ve en son olarak da diğer kalan malzeme ve baharatlar ilave edilir.
Yemeğimiz pişerken içerisine yarım bardak suda eklenerek kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Diğer taraftan patatesler kızartılmak içim soyulur ve dilimler haline getirildikten sonra başka bir tava içerisine yağ ilave edilerek yağın ısınması beklenir ve ısınan yağın içerisinde patatesler kızartılır ve servis tabağına alınır. Bu arada tavuğumuz pişmek üzere olup kızartılan patatesler içerisine ilave edilerek harmanlanır. Hazırlanan yemeğimiz son olarak bir borcam veya kiremit tava içerisine yerleştirilerek üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırın içerisine yerleştirilerek beş dakika kadar pişirildikten sonra kaşarlı tavuk yemeğimiz hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:06:39
Kaşarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Tavuk"
Merhaba, çocuklarım yeni okula basladi 4 sınıfa gidiyorlar, okul yemekhanesinde kaşarlı tavuk yemişler ve çok beğenmişler ben daha önce yapmadım tarifini bilmiyorum onlarda yapmamı istiyor acaba tarifini bilen biri yardımcı olabilir mi
Meltem . 24.10.2018 15:39:35

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024