Kavurmalı Kaşarlı Pide

Kavurmalı Kaşarlı Pide, farklı lezzet arayanlar için pidenin et ile kaşar peyniri ile uyumunu tatmaları gereken bir besindir. İçeriğindeki vitamin değerleriyle vücudu enerji deposu haline getirecektir. Tek başına yemek olarak yeterli gelecek olan kavurmalı kaşarlı pide içerisinde pidenin hamurunu da barındırdığı için ekmek gereksimini de kendi içerisinde karşılamaktadır.
Enfes tadıyla sofralarda yer alan bu gıda sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Kavurma olarak dana etinin yağsız kısımları tercih edilirse tadına doyum olmayacaktır. Kaşar peynirinin en kaliteli süt ile doğal organik yapım olarak elde edilmesi bu yemeğin kalite oranını yükseltecektir. Pide hamurları oklavayla ince bir yapıda açılması kavurmalı kaşarlı pidenin lezzetini arttıracaktır.

Kavurmalı kaşarlı pide için gerekli malzemeler

  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

Kavurma için

  • 500 gram yağsız dana eti
  • 20 gram kuyruk yağı
  • 100 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 200 gram kaşar peyniri
  • 30 gram tuzsuz tereyağı
Kavurmalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Kuru maya ılık süt ile karıştırılarak bekletilir. Pide hamuru için derin bir kap içerisine maya alınarak üzerine tuz, su ve un eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur yarım saat mayalanması için üzerine şeffaf bir örtü kapatılarak dinlendirilir.
Diğer taraftan dana eti küçük boyutta doğranıp kuyruk yağı ve tereyağı ile kısık ateşte kavrulur. Kavrulmaya yakın üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Bu esnada dinlenen hamurlardan portakal büyüklükte beze alınarak merdane yardımıyla uzunca açılır. Kenar noktaları kıvrılarak birleştirilir. Havuz haline getirilen bu pidenin içerisine kavurma eklenir ve her yanına yeteri düzeyde yayılır. Ardından en üst kısma tereyağı parçaları koyularak odun ateşindeki toprak fırına verilir. Böyle bir fırın imkânınız yoksa ev fırınlarının da kullanımı uygundur. Pidenin üzerindeki kavurmaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Pidenin kenar köşeleri kızarıncaya kadar ve kaşar kızarmaya yakın fırından çıkarılarak sıcak şekilde ister bütün halinde istenilirse de dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
18.01.2024 22:17:23
Kavurmalı Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurmalı Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurmalı Kaşarlı Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024