Maya iki bardak su içerisinde eritilir. Ardından derin bir kap içerisine yumurta beyazı, tuz, toz şeker alınarak çırpılır. Sırasıyla mayayı erittiğiniz su ve un yavaş yavaş eklenir. Hamur haline gelinceye kadar yoğurulur. Kıvama gelen hamur üzeri şeffaf bir jelatin ile kapatılarak yarım saat mayalanması için dinlendirilir. Öte yandan dana eti kuşbaşı şeklinde küçük boyutlarda doğranır. Hazırlanan kuşbaşı etle bir tava içerisine alınarak kendi suyunda yaklaşık 10 dakika kadar haşlanır.
Suyunu çektikten sonra içerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenerek karıştırılır. Bu baharatlar istenilen türde çeşitlendirilerek de eklenebilir. Daha sonra dinlenen hamurdan istenilen büyüklükte bir beze alınarak oklava yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır. Hamurun aşırı inceltilmesi gerekmemektedir. Açılan hamurun her kenarı içe doğru büzülerek bir havuz elde edilir. Yapılan bu pide hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür. Hamurun içerisine önceden hazırlanıp sırasını bekleyen kuşbaşı hiçbir noktası açık kalmayacak şekilde yayılır. Bütün hamurlar bu yöntemle tekrarlanarak tepsiye dizilip üzerine kuşbaşı dağıtılarak son aşamada kaşar peyniri her pide hamurunun en üst yüzeyine rendelenir. Bu işlem de bittikten sonra tereyağı küçük parçalar halinde üzerine eklenir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilerek pidenin kenarları kızardığında piştiği anlaşılarak dumanı üzerinde ister bütün halinde ister dilimlenerek kuşbaşılı kaşarlı pide servis edilir.
Afiyet olsun.