Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide, nefis ev ve hamur işi yemeklerin başında gelen yemekler arasındadır. Kendi başına ana yemek olarak yeterli gelen kuşbaşı şeklindeki et ve kaşar ile yapılan bu pide doyurucu bir özelliğe sahiptir. Etin kalitesi ve kaşarın doğal yapım olması damaklardaki tadını eşsiz kılacaktır. Kuşbaşılı kaşarlı pide içerisindeki yoğun besin değerleriyle sağlıklı bir gıda konumundadır.
Etin pideye en yakışmış hali olan bu pide kaşar ile de mükemmel bir tat alacaktır.

Kuşbaşılı kaşarlı pide için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 7 su bardağı un

Üzeri için

  • Yarım kilo yağsız dana eti
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kuşbaşı kaşarlı pide nasıl yapılır?


Maya iki bardak su içerisinde eritilir. Ardından derin bir kap içerisine yumurta beyazı, tuz, toz şeker alınarak çırpılır. Sırasıyla mayayı erittiğiniz su ve un yavaş yavaş eklenir. Hamur haline gelinceye kadar yoğurulur. Kıvama gelen hamur üzeri şeffaf bir jelatin ile kapatılarak yarım saat mayalanması için dinlendirilir. Öte yandan dana eti kuşbaşı şeklinde küçük boyutlarda doğranır. Hazırlanan kuşbaşı etle bir tava içerisine alınarak kendi suyunda yaklaşık 10 dakika kadar haşlanır.
Suyunu çektikten sonra içerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenerek karıştırılır. Bu baharatlar istenilen türde çeşitlendirilerek de eklenebilir. Daha sonra dinlenen hamurdan istenilen büyüklükte bir beze alınarak oklava yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır. Hamurun aşırı inceltilmesi gerekmemektedir. Açılan hamurun her kenarı içe doğru büzülerek bir havuz elde edilir. Yapılan bu pide hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür. Hamurun içerisine önceden hazırlanıp sırasını bekleyen kuşbaşı hiçbir noktası açık kalmayacak şekilde yayılır. Bütün hamurlar bu yöntemle tekrarlanarak tepsiye dizilip üzerine kuşbaşı dağıtılarak son aşamada kaşar peyniri her pide hamurunun en üst yüzeyine rendelenir. Bu işlem de bittikten sonra tereyağı küçük parçalar halinde üzerine eklenir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilerek pidenin kenarları kızardığında piştiği anlaşılarak dumanı üzerinde ister bütün halinde ister dilimlenerek kuşbaşılı kaşarlı pide servis edilir.

Afiyet olsun.

19.01.2024 13:54:59
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Kaşarlı Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024