Mantarlı Kaşarlı Börek

Mantarlı kaşarlı börek, son dönemlerde sofralarda sık sık yer alan yeni bir lezzet. Türk mutfağından bir de çok börek çeşidi vardır. Mantarlı kaşarlı börek bunlardan biri. Yapımı oldukça kolay ama lezzeti bir o kadar güzel. Benim gibi mantar sevenler, gönül rahatlığı ile mantarlı kaşarlı börek tüketebilir. Mantarlı kaşarlı böreği yufkadan yapıldığından dolayı diyetisyenler, kilo problemi olan veya diyet yapanlar için pek önerilmez.
Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek. Mantarlı kaşarlı börek akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edilmekte. Peki mantarlı kaşarlı börek nasıl yapılır? Birazdan ondan bahsedelim.

Mantarlı Kaşarlı Börek Malzemeleri

  • 6 adet yufka

Islatmak için

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 500 gram mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane orta boy domates
Mantarlı Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı kaşar börek yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayalım. Mantarları iyice yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Mantarların suyu süzüldükten sonra yemeklik küp-küp doğrayın. Orta boy bir tencerenin içinde mantarları 15 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan biberleri küp doğrayın.
Kaşar peynirini de rendeleyin. Daha sonra pişmiş olan mantarları orta boy bir tavanın içine sıvı yağı ve mantarı ilave edip kavurmaya başlayın. Mantarlar 10 dakika kavurduktan sonra daha önce doğramış olduğumuz biberleri de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam. Mantarlı karışımı 10-12 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları da ilave edip ocaktan indirin. Mantarla soğuduktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyip iyice karıştırın. Bütün yufkaları düz bir zemin üzerine serin ve 8 eşit parçaya bölün. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaları bir kenara alalım. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaların üzerine sos eşit bir şekilde sos gezdirin. Hemen ardından ikinci kesmiş olduğumuz yufkaya da diğer yufkanın üzerine ekleyin bu katına sos kullanmayın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı harcı ekleyin ve sigara böreği gibi sarıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Mantarlı kaşarlı böreği bütün malzemeler bitene kadar yapın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine bıçak yardımı ile bir çizik atın üzerine ince dilimlenmiş domates ilave edip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantarlı kaşarlı börek hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 15:30:09
Mantarlı Kaşarlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Kaşarlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Kaşarlı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024