Sucuklu kaşarlı pide; Türk mutfağının seçkin ve bilinen yemeklerinden bir tanesi de hamur işi olarak tanınan pide çeşitleridir. Özellikle bir diğer Türk mutfağına ait sucuk ile değişik lezzetler yaran bu iki besin her daim yapılan ve tüketilen besinlerin başında gelir. İçerisine bir de kaşar eklendiğinde yemede yanında yat tabirinin aynısı gibi olur.
Bildiğiniz üzere hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. O nedenle bugün sizlere bu hamur yemeklerinden olan sucuklu kaşarlı pidenin tarifini vereceğim her daim yapabileceğiniz bu yemek sıcak sıcak yenmesi gereken bir lezzettir.
Sucuklu kaşarlı pide malzemeleri
Sekiz bardak un,
İki su bardağı süt,
Bir paket toz maya,
İki su bardağı ılık su,
Bir yemek kaşığı tuz,
Bir tatlı kaşığı toz şeker,
İç harcı için
Sucuk,
Kaşar peyniri,
Üzeri için
Yumurtanın sarısından iki adet,
Sucuklu kaşarlı pide nasıl yapılır?
Öncelikli olarak hamurunun yapılması gerektiğinden derin bir kap içerisine un ilave edilerek üzerine tuzu eklenir ve ortası açılarak, başka bir kâse içerisine maya ılık su, toz şeker ilave edilerek karışım eritilir. Daha sonrasında bu karışım eridiğinde biraz bekletilerek mayanın kabarması beklenir. Daha sonra unun içerisine ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Daha sonra azar azar miktarlarda süt ilave edilerek ele yapışmayan homojen veya kulak memesi diye tabir ettiğimiz hamur elde edilir.
Hamur ortalama 45 dakika dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenerek kendine geldiğinde ise limon büyüklüğünde bezeler yapılarak parçalara ayrılır. Hazırlanan bezeler teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılarak hazır hale getirilir. Daha önceden doğradığımız ve rendelediğimiz sucuk ve kaşar açılan bezeler içerisine yerleştirilerek yanlardan kapatılarak pide görünümü elde edilir ve bu işlem tüm bezeler için tekrar edilir ve iç harcı ve hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Bu arada unutulmaması gereken bir ayrıntıda önce sucuklar yerleştirilir. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Tüm hamur bittiğinde hazırlanan sucuklu kaşarlı pideler daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Artık tüm sucuklu kaşarlı pidelerimiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:26:56
Sucuklu Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Pide denince mahalle fırınları gelir aklımıza modern cagda artık mutfagımız her şekle gırebılıyor furınlarda artık teknolojinin etkisiyle evinizdeki yerini aldı ve pideleri mizi evde yapar olduk sucuklu kadarlı pide ise heleki kayseri sucugu ofki ne of hafi afiyet olsun diyim ben simdiden Ercan . 01.10.2018 19:08:17
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024