Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu kaşarlı pide; Türk mutfağının seçkin ve bilinen yemeklerinden bir tanesi de hamur işi olarak tanınan pide çeşitleridir. Özellikle bir diğer Türk mutfağına ait sucuk ile değişik lezzetler yaran bu iki besin her daim yapılan ve tüketilen besinlerin başında gelir. İçerisine bir de kaşar eklendiğinde yemede yanında yat tabirinin aynısı gibi olur.
Bildiğiniz üzere hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. O nedenle bugün sizlere bu hamur yemeklerinden olan sucuklu kaşarlı pidenin tarifini vereceğim her daim yapabileceğiniz bu yemek sıcak sıcak yenmesi gereken bir lezzettir.

Sucuklu kaşarlı pide malzemeleri

  • Sekiz bardak un,
  • İki su bardağı süt,
  • Bir paket toz maya,
  • İki su bardağı ılık su,
  • Bir yemek kaşığı tuz,
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker,

İç harcı için

  • Sucuk,
  • Kaşar peyniri,

Üzeri için

  • Yumurtanın sarısından iki adet,
Sucuklu kaşarlı pide nasıl yapılır?

Öncelikli olarak hamurunun yapılması gerektiğinden derin bir kap içerisine un ilave edilerek üzerine tuzu eklenir ve ortası açılarak, başka bir kâse içerisine maya ılık su, toz şeker ilave edilerek karışım eritilir. Daha sonrasında bu karışım eridiğinde biraz bekletilerek mayanın kabarması beklenir. Daha sonra unun içerisine ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Daha sonra azar azar miktarlarda süt ilave edilerek ele yapışmayan homojen veya kulak memesi diye tabir ettiğimiz hamur elde edilir.
Hamur ortalama 45 dakika dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenerek kendine geldiğinde ise limon büyüklüğünde bezeler yapılarak parçalara ayrılır. Hazırlanan bezeler teker teker bir servis tabağı büyüklüğünde açılarak hazır hale getirilir. Daha önceden doğradığımız ve rendelediğimiz sucuk ve kaşar açılan bezeler içerisine yerleştirilerek yanlardan kapatılarak pide görünümü elde edilir ve bu işlem tüm bezeler için tekrar edilir ve iç harcı ve hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Bu arada unutulmaması gereken bir ayrıntıda önce sucuklar yerleştirilir. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Tüm hamur bittiğinde hazırlanan sucuklu kaşarlı pideler daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Artık tüm sucuklu kaşarlı pidelerimiz pişmiş ve servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:26:56
Sucuklu Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sucuklu Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sucuklu Kaşarlı Pide"
Pide denince mahalle fırınları gelir aklımıza modern cagda artık mutfagımız her şekle gırebılıyor furınlarda artık teknolojinin etkisiyle evinizdeki yerini aldı ve pideleri mizi evde yapar olduk sucuklu kadarlı pide ise heleki kayseri sucugu ofki ne of hafi afiyet olsun diyim ben simdiden
Ercan . 01.10.2018 19:08:17

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024